Gündem Öldürülen teröristler su aramaya çıkmış

Öldürülen teröristler su aramaya çıkmış

24.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Gümüşhane’de çıkan çatışmada, İçişleri Bakanlığı’nın ‘aranan teröristler listesi’ndeki ‘kırmızı kategori’de yer alan, başına 4 milyon lira ödül konulan ‘Türk Tarık’ kod adlı Barış Öner ile ‘Sorej’ kod adlı İranlı terörist Barış Coşkun’un etkisiz hale getirildiği operasyonların ayrıntıları ortaya çıktı.

Öldürülen teröristler su aramaya çıkmış

Çıkan çatışmada, 4 kişi oldukları belirlenen gruptaki 2 terörist, sırt çantalarını bırakıp, yanlarına aldıkları bidonlarla su kaynağı aradıkları sırada izlerini süren Jandarma Özel Operasyon Komutanlığı (JÖPER) timi tarafından yaklaşık 20 metreden etkisiz hale getirildi. Yanlarında su bidonları bulunan teröristlerin üzerinde M-16 piyade tüfeği, kalaşnikof, 3 el bombası, 4 M-16 tüfek şarjörü, 119 M-16 mermisi, 121 kalaşnikof mermisi ile harita ve çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Haberin Devamı

Doğu Karadeniz kırsalında güvenlik güçlerinin sürdürdüğü operasyonlar sonucu lider kadroları öldürülen terör örgütü PKK’nın bölgedeki faaliyetleri tamamen bitirilme noktasına geldi. Bu yıl haziran, temmuz ve ağustos aylarında Giresun ve Gümüşhane kırsalında yoğunluk kazanan operasyonlar sonucu Giresun’un Güce ilçesinde 2, Gümüşhane’nin Kürtün ilçesinde de 2’si kırmızı listedeki 4 örgüt mensubu etkisiz hale getirildi.

Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride yer alan PKK’nın sözde Karadeniz sorumlusu “Zeynel” kod adlı Mehmet Yakışır 15 Temmuz’da güvenlik güçlerince ölü ele geçirildi.

Yakışır’ın ardından örgüt üyelerine liderlik yaptığı değerlendirilen ve aynı listede yer alan “Türk Tarık” kod adlı terörist de dün düzenlenen operasyonla etkisizleştirildi. Gri kategorideki “Sorej” kod adlı Barış Coşkun’un da ölü ele geçirildiği bu operasyonla örgütün Karadeniz’deki lider kadrosu tamamen çökertildi. Bölgede 2 kişi oldukları ve birinin yaralı olduğu değerlendirilen teröristlerin etkisizleştirilmesi için güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor.