Gündem Ölüm nedeni düşme veya darp

Ölüm nedeni düşme veya darp

14.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de komşusunun evinde ölü bulunan Ceylin’in ilk otopsi sonucu açıklandı. Ceylin’in kafatasındaki bulguların düşme veya darp sonucu meydana gelmiş olabileceği tespit edildi

Ölüm nedeni  düşme veya darp

İzmir’in Ödemiş ilçesinde parkta kaybolduktan 3 gün sonra komşularının evinde cesedi bulunan 10 yaşındaki Ceylin Atik’in Adli Tıp Kurumu’ndaki ilk otopsisinde, başının arka bölümünde travmatik bir bulgu sonrasında ekimoz, kafatasındaki kemiklerin birleşme yerinde de ayrılma tespit edildi.

Haberin Devamı

Ceylin’in ölümüyle ilgili olarak Ş.T., eşi S.T. ve bir yakınları gözaltına alındı. Çiftin 3 yaşındaki çocukları M.Y.T. ise bir yakınlarına teslim edildi. Polisteki ifadesinde suçlamaları kabul etmeyen Ş.T., “Ceylin, oğlumu çok severdi. Parkta bizimle oynadı. Sonra bizim eve su içmek ve dinlenmek için geldi. Ceylin, evin içinde koştuğu sırada ayağı kayıp düştü. Başını yere çarptı. Öldüğünü anlayınca korkup cesedini odadaki sandığa kilitledim” dedi.

Eşine anlatmış

Olay sırasında evde olmadığını ileri süren S.T. ise eşinin olayı pazar günü kendisine anlattığını söyledi. S.T., eşine polise gitmeyi teklif ettiğini bunu düşündükleri sırada da gözaltına alındıklarını ileri sürdü. Ancak çiftin verdikleri ifadelerde bazı çelişkiler bulunduğu, katil zanlısı kadının olayı gece eşine anlattığını söylediği belirtildi.

Haberin Devamı

Psikolojik tedavi

Şüpheli Ş.T.’nin, küçükken çocuğu olmayan halasına evlatlık verildiği, onun yanında büyüdüğü tespit edildi. Ayrıca Ş.T.’nin daha önce dünyaya gelen iki kızından birini 1.5 yaşında yataktan düşme sonucu, diğerini de 6 aylıkken bir sağlık sorunu nedeniyle kaybettikleri belirlendi. Bu nedenle de Ş.T.’nin psikolojik tedavi gördüğü ve zaman zamanda sorunlar yaşadığı çevresindekilerce ifade edildi.

Ceylin Atik’e Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapıldı. İlk belirlemelere göre Ceylin’in başının arka bölümünde travmatik bir bulgu sonrasında ekimoz tespit edildi. Ayrıca raporda, sütür (kafadaki kemiklerin birleşme yerinden ayrılması) bulundu. Cinsel istismara dair herhangi bir bulguya ise rastlanmadı. İki gün havasız ortamda kaldığı için cesette bozulmalar tespit edildi. Kafatasındaki bulguların düşme veya darp sonucu meydana gelmiş olabileceği belirtildi.

Tabuta gelinlik

Ceylin Atik için Sanayi Sitesi’ndeki Sanayii Cami’nde cenaze töreni düzenlendi. Baba Murat Atik ve dede Mustafa Atik, cami avlusunda taziyeleri kabul etti. Ceylin’in tabutuna dedesinin hediye olarak aldığı küçük gelinlik örtüldü, çiçekler bırakıldı. Ceylin’in cenazesi, Ahrandı Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Komşuya kamerayı sormuş

Oturdukları apartmanda güvenlik kamerası bulunan Nihal Çavdar, şüpheli Ş.T. hakkında bilgiler verdi. Ceylin’in kaybolmasından sonra Ş.T.’nin, bir kez Nihal Çavdar’ın yanına gidip, kameralarının evlerinin olduğu bölgeyi çekip çekmediğini sorduğu ortaya çıktı. Çavdar, “Ben kızımla parkta oynadıktan sonra eve gidiyorduk. Pazar günü Ş.T. yolumu kesti ve bizim apartmanda takılı olan güvenlik kamerasının nerelere kadar çekim yaptığını sordu. Ş.T., evlerine daha önce hırsız girdiğini ve 10 bin TL paralarını aldığını bunun için sorduğunu söyledi. Ben de Ceylin’in kaybolmasından haberim olmadığı için şüphelenmedim. Olay ortaya çıktıktan sonra bu diyaloğumuz aklıma geldi. Kayıtlara baktık ve Ceylin’in geçtiği görülüyordu. Biz de görüntüleri polise verdik” dedi.

Ölüm nedeni  düşme veya darp

Kızını 7 yıldır görmemiş

Cenazeye Ceylin’i yaklaşık 7 yıldır görmeyen annesi Ayşe Yılmaz da katıldı. Eşinden ayrıldıktan sonra yeniden evlenen, 2 çocuğu bulunan ve 8 aylık da hamile olan Ayşe Yılmaz, “Ben kızımı en son 3.5 yaşında gördüm. Yaklaşık 7 yıl sonra kızımın tabutunu görebildim” dedi. “Neden kızınızı hiç görmediniz” yönündeki soruya Ayşe Yılmaz, “Kızımın psikolojisinin ve rahatının bozulmasını istemedim. Bunun için onu görmedim yoksa her gün onun için gözyaşı döküyordum” dedi. Yılmaz, kızının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

‘Evlerine gitmezdi’

Babaanne Ülkü Atik, “Benim çocuğum bana sormadan eve çıkmaz. Cani kadın, çocuğumu yatırmış, üç gün yemek yemiş yanında. Kahvaltı etmiş. Ceylin oyun oynamaya giderdi ama eve çıkmazdı. Kadın yanıma geldi, bana sarıldı. Çocuğumu yatırmış, benim yanıma geldi sarıldı. Böyle bir şey olabilir mi?” diye gözyaşı döktü.

‘O kadın olduğuna ihtimal vermedik’

Ceylin’in dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik, torunlarının kendilerine sormadan komşularının evine gitmediğini söyledi. Mustafa Atik, şüpheli Ş.T.’nin, Ceylin’in kaybolduğu sıralarda yanına geldiğini belirterek “Kadın geliyor yanıma, elleri ayakları titriyor. ‘Bir ipucu bulursan bana haber et’ diyor. 15 sefer çöp atmaya gidiyor. İpucu olup olmadığını soruyor. ‘O kişiyi bulursan bana ver, lime lime doğrayacağım. Bunu yapan insan olamaz’ dedi. ‘Bu kadın olabilir’ dediler ama ihtimal vermedik” dedi. Atik, “Bana o kadının yakınından mesaj geldi. ‘Kızınız elimizde. Polise gitmeyin, yoksa öldürürüz. Takiptesiniz’ yazmış. Ben mesajı emniyetle paylaştım ama paylaştığım iyi mi oldu kötü mü oldu bilmiyorum. Belki ihmalkârlık var. Çocuğumun cenazesi üç gün sonra çıkarıldı. Bunlar organize çalışmışlar” diye konuştu.