Gündem Ölümcül yemek yeme yarışı! 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu

Ölümcül yemek yeme yarışı! 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu

30.10.2021 - 08:37 | Son Güncellenme:

Dünyada her yıl binlerce yemek yeme yarışması düzenleniyor. Bu yarışmaların birincilerine büyük para ödülleri verilse de, yarışma esnasında ilginç bir şekilde hayatını kaybeden birçok kişi de var. İşte '60 yaşında kek yarışmasına katılıp boğulan kadından, arkadaşıyla iddiaya girip 41 yumurta yiyerek ölen adam'a yemek yarışmalarında yaşanan ilginç olayların perde arkası...

Gülşah Karaman / Milliyet.com.tr - Hem dünyada hem de Türkiye’de hızlı yemek yeme yarışmaları düzenlenmeye devam ediyor. Üstelik yarışma birincileri, bu organizasyonlarda büyük paralar ödülleri de kazanabiliyor. Oysa bu tip yarışmalar insan hayatını tehdit edip, ani ölümlere yol açma riskine sahip!

Haberin Devamı

Ölümcül yemek yeme yarışı 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu

SOSİSLİ SANDVİÇ YARIŞMASINDA NEFESİ KESİLDİ

Yemek yarışmalarında yaşanan ölüm vakalarının en sonuncusu, ABD’nin Massachusetts eyaletinde gerçekleşti. Üniversite öğrencisi olan yıldız sporcu 20 yaşındaki Madelyn Nicpon, sosisli sandviç yeme yarışmasına katıldı. Kampüs dışı bağış toplama etkinliği tarafından düzenlenen yarışmada Nicpon, aniden nefes alamamaya başladı ve boğularak bilincini kaybetti. Boston’daki hastaneye kaldırılan öğrenci, tüm müdahalelere rağmen ertesi gün yaşamını yitirdi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, “New York doğumlu olan öğrencimiz, biyopsikoloji uzmanı ve kadın lakros takımının bir üyesiydi. Bu acı verici kayıp karşısında kalplerimiz Madelyn’nin ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Ölümcül yemek yeme yarışı 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu

60 YAŞINDAKİ KADIN KEK YEME YARIŞMASINDA ÖLDÜ

Her yıl 26 Ocak’ta Avustralya’da "Avustralya Günlükleri" adında kek, tart ve sosisli sandviç gibi yiyecekleri yeme yarışmaları düzenleniyor.

Bu sefer de ülkenin Queensland eyaletinin Hervey Bay kentindeki bir otelde, kek yeme yarışması düzenlendi. Çikolata sosu ve Hindistan cevizi ile kaplanmış 'lamington' adı verilen keki, belirli bir zamanda en hızlı yiyen yarışmacı özel ödülün sahibi olacaktı. Yarışmaya katılan 60 yaşındaki kadın, keki yerken birden fenalaştı. Herkesi şoke eden olayın ardından talihsiz kadın, kalp masajı yapılmasına rağmen hayatını kaybetti.

Ölümcül yemek yeme yarışı 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu

ONİGİRİ PİLAV TOPU YERKEN BOĞULDU

Hızlı yemek yeme yarışmalarında can alan bir ilginç vaka da Japonya’da yaşandı. 13 Kasım 2016'da ‘hızlı onigiri pilav topu’ yeme yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan 23 yaşındaki genç adam yaşamını yitirdi.

Yerel ürünlerin tanıtımı için düzenlenen etkinlikte 15 yarışmacıya 3 dakikada 5 onigiri yemeleri söylendi. Adı açıklanmayan yarışmacı 5'inci pilav topunu yedikten sonra nefes alamayıp fenalaştı. Hastaneye kaldırılan 23 yaşındaki genç adam, 3 gün sonra hayatını kaybetti.

Olay sırasında etkinlik görevlileri acil durum için önlem aldıklarını ancak böyle bir durumun yaşanmasını beklemediklerini belirtti.

Ölümcül yemek yeme yarışı 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu

HIZLI TAKO YEME YARIŞMASINDA YERE YIĞILDI

Haberin Devamı

13 Ağustos 2019’da Fresno Grizzlies beyzbol takımının müsabakasında tako yeme yarışması düzenlendi. ABD’nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen bu yarışma sırasında korkunç bir olay yaşandı. 41 yaşındaki Dana Hutchings, takoları hızlıca yemeğe çalışırken aniden yere düşüp öldü.

Hutchings’in ailesi yaşananlardan dolayı organizasyon şirketini suçladı. Ailenin avukatı, yarışmacıların riskler konusunda yeterince bilgilendirilmediğini belirtti.

Ölümcül yemek yeme yarışı 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu

PANKEK YEME YARIŞMASINA KATILDI, ÖLÜME BÖYLE GİTTİ

ABD’li öğrenci Caitlin Nelson, 2017 yılında okuduğu üniversite tarafından düzenlenen pankek yeme yarışmasına katıldı. ‘En çok pankek’ yemek için yarışan Nelson’ın boğazını pankeklerden biri tıkadı. Genç öğrenci hastaneye yetiştirilemeyip hayatını kaybetti. Olayın ardından Nelson’un ailesi, bu tür yarışmaların insanları tehlikeye soktuğunu söyleyerek üniversiteye dava açtı.

Otopsi yapan uzmanlar, Nelson’ın boğulmasına neden olan ve boğazında bulunan pankek parçasının 'beton' gibi olduğunu belirtti.  

Haberin Devamı

BU SEFERKİ BİR YEMEK YARIŞMASI DEĞİL! İDDİA ÖLDÜRDÜ

Olay, Hindistan’ın Juanpur bölgesinde bulunan Bibganj pazar meydanında iki arkadaşın tartışmasıyla başladı. Anlaşmazlığı gidermek için bir oturuşta 50 yumurta yiyip, bunun karşılığında 2 bin rupi (yaklaşık 160 Türk lirası) alacaklardı. Ancak 41'inci yumurtasını yemeye çalışırken bilincini kaybedip yere yığılan 42 yaşındaki adam hastaneye kaldırıldı ve tüm müdahalelere rağmen birkaç saat sonra hayatını kaybetti.

Ölümcül yemek yeme yarışı 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu

Tüm dünyada düzenlenmeye devam eden hızlı yemek yeme yarışmaları Türkiye’de de yapılıyor. Yarışma sırasında diğer ülkelere göre henüz ölümle sonuçlanan bir vaka olmasa da, ilginç rekorlara imza atmış kişiler de yok değil! İşte ülkemizde yapılan yemek yeme yarışmalarına damga vuran ilginç rekorlar...

247 ÇÖP ŞİŞ YİYEREK REKOR KIRDI

Geçtiğimiz günlerde Denizli’de bir restoran tarafından ‘en çok çöp şiş yeme’ yarışması düzenlendi. Yarışmaya Ankara’dan Şahika Özen katılarak büyük bir rekora imza attı. Özen, 37 dakikalık canlı yayında 247 adet çöp şiş yedi ve 13 bin TL’lik ödülün sahibi oldu.

Haberin Devamı

YARIŞMADA 4 KİLO ET YEDİ, 7 KİLO BİRDEN ALDI

Diğer çöp şiş yarışması ise Antalya’da bir et restoranı tarafından düzenlendi. 21 yaşındaki üniversiteli Ceren Yılmaz, yarışmaya katılıp 23 dakikada 255 çöp şiş, 3 bardak ayran, 2 bardak su, 1 tabak salata, 1 lavaş ekmek yedi. Yılmaz, 5 bin 500 değerinde cep telefonu, çeyrek altın ve 5 ay boyunca ücretsiz yemek yeme hakkı kazandı. Yarışmada yaklaşık 4 kilo et yiyen Yılmaz, 40 kilodan 47 kiloya ulaştı.

Ölümcül yemek yeme yarışı 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu

'OBEZİTENİN TETİKLEYİCİ FAKTÖRÜ'

Hızlı yemek yeme yarışmaları verdiği ödüllerle insanları ne kadar tatmin etse de, sağlık boyutunu unutmamak gerekiyor. Uzmanlar bu tür yarışmaların obezite hastalığının en temel tetikleyici faktörü olduğunu vurguluyor. Özellikle Türkiye’de son yıllarda yaygınlaşmaya başlayan obezitenin altında yemek yeme alışkanlıkları yatıyor. Peki, hızlı yemek yeme yarışmaları sağlığı nasıl etkiliyor? Hızlı yemenin zararları neler? Bu tip yarışmalar, sağlığa zararlı olduğu bilinmesine rağmen neden hâlâ düzenleniyor? Uzman Diyetisyen Olcay Barış’a sorduk.

Ölümcül yemek yeme yarışı 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu

HIZLI YEMEK VÜCUDU BÖYLE ETKİLİYOR! 

Uzman Diyetisyen Olcay Barış, hızlı yemenin vücuda etkilerini şöyle anlattı: "Yemekten sonra ghrelin adı verilen açlık hormonu baskılanır ve tokluk hormonu olan leptin salgılanmaya başlar. Leptin hormonunun beynimize tokluk sinyali göndermesi yaklaşık 20 dakikadır. Hızlı yemek yediğimizde bu süre dolmadığı için aşırı miktarda yemek yeme kaçınılmaz olur. Hızlı yemek aynı zamanda besinleri iyice çiğnemeden yutmamıza sebep olur. İyice çiğnemek tokluğu artırıp kalori alımını azalttığı gibi mide sıkıntılarının yaşanmasına da engel olur."

OBEZ OLMA OLASILIĞINI 2 KAT ARTIRIYOR 

Hızlı yemek yemenin başta kilo artışı olmak üzere birçok sağlık sorununu beraberinde getirdiğini belirten Barış, obeziteye vurgu yaparak, "Hızlı yemek yemenin kronik hale gelmesiyle kişinin obezite ve metabolik sendrom gelişimine etki ettiğini de söyleyebiliriz. Hızlı yemek yiyen insanların yavaş yemek yiyenlere kıyasla obez olma olasılığı yaklaşık 2 kat daha fazla" dedi.

Ölümcül yemek yeme yarışı 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu

BU YARIŞMALARIN HÂLÂ DÜZENLENMESİNİN ASIL NEDENİ... 

Olcay Barış, sağlığa bu kadar olumsuz katkısı olan hızlı yemek yarışmalarının hâlâ düzenlenmeye devam etmesiyle ilgili de, "Kişileri fazla besin tüketimine itmenin, obezitenin artmasına neden olduğunu ve bu şekilde zayıflama içerikli ilaç sektörüne destek verildiğini düşünüyorum" yorumunda bulundu.

Ölümcül yemek yeme yarışı 20 yaşındaki üniversiteli yıldız sporcu son oldu