Gündem Ölüme götüren mektup

Ölüme götüren mektup

02.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Ruh sağlığı bozulmamıştır” raporundan 10 gün sonra canına kıyan 15 yaşındaki cinsel istismar mağduru Rüya’yı polis olduğunu söyleyerek tacizde bulunmak isteyen sanığın cezaevinden gönderdiği mektubun ölüme götürdüğü iddia edildi

Ölüme götüren mektup

Antalya’da adli tıp kurumunun “ruh sağlığı bozulmamıştır” raporundan 10 gün sonra yaşamına son veren cinsel istismar mağduru 15 yaşındaki Rüya Duman’ı, sanık 32 yaşındaki Cevher A.P.’nin cezaevinden gönderdiği mektubun ölüme götürdüğü iddia edildi.
2014 yılının 23 Nisan günü annesi, Rüya’yı üvey babası Cihan K.’ın çalıştığı oto yıkamacıya gönderdi. Burada işyeri sahibinden sigara isteyen kızına kızan üvey babası, eve gitmesi için otobüse bindirdi. Annesinin kızmasından endişe eden Rüya, bir durak sonra inip Kaleiçi’nde metruk bir alana gitti. Burada Rüya’yı gören Cevher A.P., polis olduğunu iddia edip “Uyuşturucu şüphelisi olarak seni gözaltına alıyorum. Karakola gideceğiz” dedi. Cevher A.P., daha sonra Rüya ile kent içi ulaşımını sağlayan otobüse bindi. Cevher A.P. ile kızın durumundan şüphelenen bir kadın yolcu, Güzeloba Mahallesi’nde otobüsten inen ikiliyi takip etti. Küçük kızın bir sitenin zemin katındaki daireye götürüldüğünü gören kadın, polise haber verdi.
Olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınan Cevher A.P., hakkında 13 yıla kadar hapis istemiyle 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Cevher A.P., geçen yıl nisan ayında tahliye edildi. Tahliye kararı üzerine bu kişinin tekrar kendisini kaçırmasından endişe eden Rüya eve kapandı.

Canına kıydı
Geçen yıl 8 Temmuz’da Rüya hakkında düzenlenen Adli Tıp raporunda, mağdurede stres bozukluğu tespit edildiği, bu tablonun ruh sağlığını etkilediği ancak ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olmadığı belirtildi. Rüya, rapordan 10 gün sonra kendisini evin kapısına asarak yaşamına son verdi. Savcılık, Rüya’yı intihara yönlendiren veya ölümünde kusur bulunan kimse bulunmadığı anlaşıldığından şüpheli olarak görülen anne Habibe K. ile çocuğa istismardan yargılanan Cevher A.P. hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.
Kızının uğradığı istismarla ilgili davanın 12’nci duruşmasına katılan Habibe K., sanığın cezaevindeyken kendilerine mektup gönderdiğini söyledi.
Sanığın gönderdiği mektubu okuduktan sonra kızının ruh sağlığını iyice kaybettiğini ileri süren Habibe K., “Sanığın gönderdiği bu mektuptan sonra kızım korkuya kapıldı. Ardından sanık tahliye edilince kızım eve kapandı. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun raporundan sonra da yaşamına son verdi” dedi.
Duruşma ertelendi.