Gündem Önceliğim ülkemin birlik ve beraberliği

Önceliğim ülkemin birlik ve beraberliği

17.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uzunköprü’de uzun süre ilk ve tek kadın avukat olan Yıldırım, MHP’nin de Edirne’den gösterdiği ilk kadın adayıyım. Kadınların gür sesi olmak istiyorum” dedi...

Önceliğim ülkemin  birlik ve beraberliği


MHP’nin Edirne’de 2. sıradan aday gösterdiği avukat Şennur Yıldırım, “Uzunköprü’nün ilk kadın avukatıyım ve uzun süre tek kadın avukatı olarak mesleğimi sürdürdüm. MHP’nin de Edirne’den gösterdiği ilk kadın adayıyım. İlklerin kadınıyım diyebilirim. Kadınların gür sesi olmak istiyorum” dedi.
MHP’den Edirne’de 2. sıradan aday olan avukat Şennur Yıldırım, 2013’ün aralık ayından bu yana Uzunköprü Kadın Kolları Başkanlığı’nı yürüten bir isimdi. Yıldırım, bu görevinden genel seçimler için aday olunca geçtiğimiz günlerde istifa etti. Bir avukat olarak temel hak ve özgürlüklerin önemine işaret eden ve işsizlik sorununa değinen Yıldırım, şunları söyledi:
“Her geçen gün hak ve özgürlüklerin sınırlandırıldığını daha yoğun hissetmeye başladım. Özellikle ileri demokrasi ve çözüm süreci adı altında bölünmeye gittiğimiz konusunda ciddi endişeler taşıyorum. Dört genç yeğenim var, hepsi de maalesef işsizlikten muzdarip. Avukatlık mesleğine 1991 yılında başladım. Uzunköprü’nün ilk kadın avukatıyım ve uzun süre de tek kadın avukatı olarak mesleğimi sürdürdüm. MHP’nin de Edirne’den gösterdiği ilk kadın adayıyım. İlklerin kadınıyım diyebilirim. Kadınların gür sesi olmak istiyorum. Kadının da en az erkek kadar doğuştan haklara sahip olduğuna inanıyorum. Feminist değil, hümanistim.”

‘Milliyetçi yapım var’
Dicle Üniversitesi’nden mezun olan Yıldırım, Diyarbakır’da eğitim için bulunduğu yılların kendisine çok şey kattığını belirterek, şöyle devam etti:
“Dilimi çok seviyorum. Değerlerime hem bir kadın hem de bir vatandaş olarak çok dokunulduğunu hissediyorum. Milliyetçi bir yapım var. Önceliğim ülkemin birlik ve beraberliği. Sonra, insan olmanın vermiş olduğu hakların hepsini saygın çerçevede kullanabileceğimiz bir toplum özlemim var. Kadına yönelik şiddetin hızla artış göstermesi, caydırıcılığın yetmemesinden ve ekonomik sosyal çöküntüden kaynaklanıyor. Kadın, erkek, çocuk ayırmadan, evrensel insan hakları beyannamesine göre hepimiz eşit haklara sahibiz. Ancak maalesef ülkemizde böyle bir şey söz konusu değil.”

Haberin Devamı

Şennur Yıldırım Kimdir?

Edirne Uzunköprü’de avukatlık yapan 47 yaşındaki Şennur Yıldırım, İstanbul’da aldığı eğitimin ardından Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. MHP’nin yönetim kademelerinde çeşitli görevler alan Yıldırım, 2015 seçimleri için aday olmadan önce partisinin Uzunköprü Kadın kolları Başkanı idi.