Gündem Önceliğimiz kadınları ayakta tutmak olacak

Önceliğimiz kadınları ayakta tutmak olacak

02.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her biri farklı hayat hikâyeleriyle siyaset yolculuğuna çıkan CHP’nin kadın adayları, vekil seçildikleri takdirde kadına yönelik çalışmalara öncelik vereceklerini söyledi...

Önceliğimiz kadınları ayakta tutmak olacak

Parti Meclisi kararı ile 45 seçim bölgesinde ön seçim yapan CHP’de listeye giren kadın aday adayları, vekillik yarışında yaşadıklarını ve çeşilmeleri halinde yapacakları çalışmaları anlattı.
CHP’de ön seçimden çıkan kadın adaylar arasında yer alan Denizli adayı Melike Basmacı, “Hiçbir çocuğun aç yatmadığı, hiçbir kadının şiddet görmediği, hakkın, hukukun, adeletin, özgürlüğün ülkeme tekrar geldiği, ekonomi yüzünden hiç kimsenin canının yanmadığı bir ülke hayal ediyorum” dedi.
Bursa adayı Lale Karabıyık, “Bu desteğe layık olmaya çalışacağım. İş hayatında daha çok kadının yer almasını, onların maddi imkanlarının iyi olmasını istiyorum. Kadınların ayaklarının üzerinde durabilmeleri, çok önemli. Bütün genç kızlara da tavsiyem, bir meslek sahibi olmaları ve kendi gelirlerini elde etmeleridir. Bu, sosyal hayatta da kendilerinin her zaman dik durmasını sağlar” diye konuştu.

‘Seçmene ulaşırız’
Adana adayı Elif Doğan Türkmen, “Gittiğim her yerde tüm CHP’liler ‘Bizim Elif gelmiş’ demeye başladı. Ben de gerçekten kendi evim gibi girdim her yere. Adana’ya ve Türkiye’ye sosyal demokrat ilkeleri taşıyan bir hükümet lazım. Adana’da biz birinci parti olacağız” dedi.
Afyonkarahisar adayı Burcu Kayıkcı ise, “Kadın vekillerin hem erkek hem de kadın seçmenlere ulaşabileceğini, özellikle girilmeyen evlere kadın vekillerle girilebileceğini, ulaşılamayan kadın seçmenlere kadın vekillerle ulaşılabileceğini, aynı zamanda genç olmanın sahada çalışma bakımından büyük bir avantaj getirebileceğini anlatmaya çalıştık” ifadesini kullandı.

‘Göçü durduracağım’
Yozgat adayı Zeynep Nurdoğdu Kılınçarslan, “Her şeyden önce Yozgat’taki göçü durdurmak ve Yozgat’a hizmet etmek istiyoruz. Yozgat’a hizmet etmek istiyoruz. Özellikle ev hanımlarından destek almak istiyoruz. Biz, Yozgat için varız ve Yozgat için hizmet edeceğiz” diye konuştu.
Diğer Yozgat adayı ev hanımı Hatice Açıkgöz de köylülerin temsilcisi olmak için aday adayı olduğunu belirterek, “Partimiz demokrasiye önem veriyor. Biz de ön seçimlere katıldık. Dördüncü sırada yer aldım. İnşallah milletvekili olarak partim adına Yozgat’ı en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım” dedi.

‘Seçmen güveniyor’
Bartın adayı Aysu Bankoğlu da ailesinin 5 kuşaktır siyasetin içinde olduğunu belirterek, “Seçmenin bir genç olarak bana duyduğu güven ve verdiği destek çok çok etkiledi. Bu yolda partimiz, Bartınımız ve ülkemiz için çalışmaya devam edeceğiz. Partimizdeki tecrübeli isimlerle biz gençlerin enerjilerini birleştirmeliyiz” diye konuştu.
Konya adayı Gülsüm Filorinalı ise, “Nüfusun yarısını biz kadınlar oluşturuyorsak siyasi mücadelenin içinde biz varsak temsil yetkisinde de biz olmalıyız. Konya’da yaşayan tüm kadınların oylarına talibim” ifadesini kullandı.