Gündem Onlarınki yüzde yüz mutluluk

Onlarınki yüzde yüz mutluluk

14.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yüz naklinden önce mutluluğu evlilikte buldu. Dilek Sürgün’ün (33) 2004’te Elazığ’da güzellik salonu işletirken bindiği taksi kayıp takla attı.

Onlarınki yüzde yüz mutluluk

Sürgün, kazada ağır yaralandı. Yüzünün büyük bölümü de parçalandı. Genç kadın 7 yıl önce Elazığ’dan Muğla’nın Milas ilçesine göç etti. Yüzündeki ameliyat izleri nedeniyle sokağa dahi çıkamayan Sürgün, 2 yıl önce tanıştığı Hüseyin Ünlü (38) ile evlenme kararı aldı. Genç çiftin nikahları Milas Belediyesi Evlendirme Salonu’nda kıyıldı.

Altı aydır yüz nakli bekliyor
60’ın üzerinde yüz ameliyatı geçiren, 6 aydır da yüz nakli bekleyen Dilek Sürgün’ün düğününde, annesi Ayşe Sürgün, damadın babası İsmail Ünlü ile 300 davetli hazır bulundu. Ankara Gazi Üniversitesi’nde birinci sırada yüz nakli bekleyen Dilek Sürgün, “Hüseyin hiçbir konuda asla benim üzülmememi istemedi. Beni hayata yeniden o bağladı. Yaklaşık 6 yıldır sokağa dahi çıkamıyordum. Hayattan küsmüş, kopmuştum. Hüseyin beni yeniden hayata bağlamayı başardı. Benim durumumda olan yüz veya organ nakli bekleyen insanların kesinlikle hayata küsmemelerini, heran yeni bir hayata başlayabilecekleri düşüncesiyle direnmelerini ve güçlü olmalarını istiyorum. Sevgi ve saygının her zorluğun üstesinden gelebileceğini öğrendik” dedi.

Haberin Devamı

Onlarınki yüzde yüz mutluluk

Geçirdiği kazanın ardından yüzünün büyük bölümü parçalanan ve 6 aydır yüz nakli bekleyen Dilek Sürgün “Hayattan küsmüş kopmuştum, ancak Hüseyin beni yeniden hayata bağladı” dedi.

Yazarlar