Gündem Online hasar kaydı sorgulama ve 5664 tramer sorgulama işlemleri!

Online hasar kaydı sorgulama ve 5664 tramer sorgulama işlemleri!

06.11.2015 - 00:13 | Son Güncellenme:

Online olarak hasar kaydı sorgulama ve tramer sorgulamanızı yapabilirsiniz. Bunun yanında SMS ile de bu sorgulama işlemlerini yapmanız mümkün. Nasıl ve ne şekilde yapacağınızı haberimizden öğrenebilirsiniz.

Online hasar kaydı sorgulama ve 5664 tramer sorgulama işlemleri

Modern yüzyılda araç teknolojisi her geçen gün hızla gelişmeye devam ediyor ve yeni modeller ile trafikteki araç sayısı sürekli yoğun olarak artmaya devam ediyor. Araç teknolojisinde yaşanan bu gelişmeler hem sıfır hem de ikinci araç piyasasının son derece hareketli bir dönem geçirmesine yol açıyor. Günümüz modern Türkiye’sinde araç ticaretlerinde karşı karşıya kalınabilen sorunlara yönelik olarak modern teknoloji tabanlı çözümler geliştiriliyor. Özellikle de günümüzde araçlara ilişkin olarak son derece pratik ve kolay bir şekilde bilgi alınabilmesine yardımcı olacak online hizmetler bulunuyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her geçen gün daha yaygın kullanım oranlarına ulaşan ve sürekli yaygınlaşan internet teknolojisi sayesinde artık internet üzerinden araç hasar kaydı sorgulama işlemleri gerçekleştirilebiliyor. Vatandaşın aracın hasar bilgisini en ayrıntılı ve en güncel biçimde öğrenebilmesine yardımcı olan bu online hasar kaydı sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor. Vatandaşların kurum binasına giderek, uzun kuyruklarda saatler sürebilen sıra bekleme ve yoğun evrak işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmadan aracın tüm hasar bilgisine ulaşabilmesi sağlanıyor. Dijital platform üzerinde Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SGBM) tarafından sunulan bu online hizmet ile birlikte başta ikinci el araç alım-satım piyasası olmak üzere tüm araç ticaretlerinde araç hasar bilgisinde yüksek bir güvenliğinde oluşturulması sağlanıyor.

Haberin Devamı

Aracın en güncel ve geçmiş dönem her bir hasar bilgisini kaza tespit tutanağından online olarak inceleyerek öğrenebilme imkanı sunuyor. Araçların herhangi bir hasar kaydının bulunup, bulunmadığını veya bulunan hasar kayıtlarının en küçük ayrıntısını dahi öğrenebilme imkanı sunan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin bu hasar kaydı sorgulama hizmetine dijital platform üzerinde sbm.org.tr adresindeki online işlemler kategorisindeki ‘Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama’ alt kategorisinden ulaşılabiliyor.

SGBM’nin bu web sayfasında son derece pratik bir şekilde gerçekleştirilebilmekte olan hasar kaydı sorgulama işlemi için vatandaşa 3 farklı sorgulama seçeneği sunuluyor. Vatandaşlar bu web sayfasında plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası veya plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ya da plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgilerini girerek, aracın tüm hasar geçmişine ulaşabiliyor. Teknolojik altyapıyı geniş kapsamda kullanan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi vatandaşa araç hasar bilgisine cep telefonlarından da ulaşabilecekleri tramer sorgulama hizmeti sunuyor.

Haberin Devamı

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nin OTOKONTROL5664 uygulaması sayesinde araç hasar, araç değişen parça, araç detay, poliçe, kaza mağdur ve hayat poliçe gibi bilgilerine kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor. Turkcell, Avea ve Vodafone GSM operatörlerinin her birinde kullanılabilen bu tramer sorgulama hizmetinden yararlanabilmek için sorgulanacak aracın plaka bilgisini kısa mesaj olarak 5664’e göndermek yeterli oluyor. Böylelikle en kısa süre içerisinde aracın hasar bilgisi ayrıntılı olarak kısa mesaj halinde cep telefonlarına iletiliyor. SGBM tarafından sunulan tramer sorgulama hizmeti ücretli olduğundan ücretlendirmeler tüm operatörler için 5 TL şeklinde belirlenmiştir.