Gündem Online hasar sorgulama ve tramer sorgulama hizmetleri!

Online hasar sorgulama ve tramer sorgulama hizmetleri!

11.11.2015 - 22:19 | Son Güncellenme:

Online olarak hasar kaydı sorgulamanızı ve tramer sorgulamanızı yapabilirsiniz. Böylelikle araç hakkında detaylı birçok bilgiye sahip olabilirsiniz. Bu sorgulama işlemlerini nasıl yapacağınız haberimizde.

Online hasar sorgulama ve tramer sorgulama hizmetleri

İnternet hizmetlerinde her geçen gün daha geniş kapsama alanlarının oluşturulması, vatandaşın çok daha geniş bir alanda internetin sağlayacağı kolaylıklardan ve avantajlardan en etkin biçimde yararlanabilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de günümüzde dijital teknolojinin yaygın kullanılmaya başlanması ve buna ek olarak kamu kurumlarınca da etkin biçimde kullanılmaya başlanması, internet üzerinde kamu işlemlerinde de önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlayacak online hizmetlerin öne çıkmasına yol açıyor. İnternet üzerinde yer alan online hasar kaydı sorgulama hizmeti de bu tip yenilikçi online kamu hizmetlerinden birisi olarak öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HASAR KAYDI İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAMER SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde yer alan online hasar kaydı sorgulama hizmeti sayesinde araç alım-satım işlemlerinde çok daha güvenli ve çok daha kaliteli bir şekilde işlem gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de son yıllarda hızla gelişen modern teknoloji ile birlikte trafikte ve otomobil piyasasındaki araç çeşitliliğinin her geçen gün yeni modeller ile artış göstermesi, bu alanda oldukça hareketli bir dönemin yaşanmasına yol açıyor. Bu durum bazı sorunlarında ortaya çıkmasına yol açabiliyor. Özellikle de vatandaşların araç alım-satım işlemleri sırasında çalıntı araç ve hasarlı araç gibi sorunlar ile karşı karşıya kalınabiliyor. Bu duruma çözüm olması amacı ile Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından dijital platform üzerinde online araç sorgulama hizmeti sunulurken, vatandaşların aracın hasar bilgisi hakkında da en doğru ve resmi bilgileri alabilmesi amacı ile Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi tarafından online hasar kaydı sorgulama hizmeti sunulmaya başlandı.

Haberin Devamı

Dijital platform üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web sayfası üzerinden erişim sağlanabilmekte olan bu online hasar kaydı sorgulama hizmeti ile vatandaşlar son derece pratik bir şekilde internete bağlanabildikleri her yerden aracın en güncel ve en kapsamlı kaza tespit tutanaklarını inceleyerek, herhangi bir hasar kaydının bulunup, bulunmadığını da öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle çok daha pratik bir şekilde hasar kaydı bilgisinin detaylı şekilde öğrenilebilmesine yardımcı oluyor. İnternet üzerinde yer alan Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi resmi web portalı üzerinde bulunan hasar kaydı sorgulama hizmetini sbm.org.tr/tr/ adresinde bulunan online hizmetler menüsünün alt kategorisi ‘Kaza Tespit Tutanağı’ ekranından 3 farklı şekilde gerçekleştirebiliyor.

Dijital platformdaki bu SGBM web sayfasındaki sorgulama ekranında araç hasar bilgisi sorgulama işlemini plaka ile sigortalı T.C. kimlik numarası, plaka ile sigortalı vergi kimlik numarası ve plaka ile sürücü T.C. kimlik numarası bilgileri ile kontrol edebilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle internet kolaylığında yasal olarak araç hakkında düzenlenmiş olan tüm kaza tespit tutanaklarını tüm ayrıntıları ile birlikte görüntüleyebilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternet üzerinde yer alan SGBM’nin mobil olarak sunulan tramer sorgulama hizmeti bulunuyor. Vatandaşlar, cep telefonlarından sorgulayacağı aracın plaka bilgisini girerek 5664’e kısa mesaj göndererek, aracın hasar bilgisini de öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor.