Gündem Online hastane randevunuzu MHRS üzerinden kolayca alabilirsiniz!

Online hastane randevunuzu MHRS üzerinden kolayca alabilirsiniz!

23.09.2015 - 22:36 | Son Güncellenme:

MHRS sistemine üye olarak hastane randevunuzu kolayca alabilirsiniz. MHRS hastane randevu sisteminin nasıl kullanıldığını ve MHRS hastana randevu alırken dikkat edilmesi gerekenleri haberimizde bulabilirsiniz.

Online hastane randevunuzu MHRS üzerinden kolayca alabilirsiniz

İnternet üzerinden ya da telefon aracılığı ile hastaneye gitmeye gerek kalmaksızın hastane randevusu alma sistemine, Merkezi Hekim Randevu Sistemi adı verilmektedir. Sağlık Bakanlığı’nın başlatmış olduğu MHRS uygulaması, özellikle, ikamet ettikleri adres hastaneye oldukça uzak olan kişiler için bir hayli pratik bir uygulama olmuştur. Sadece bir randevu işlemi yapabilmek için hastaneye kadar gidip yorulmanın ve vakit kaybetmenin önüne geçen MHRS uygulaması hızlı ve pratik bir sistemdir. Öyle ki, istediğiniz hastaneden, istediğiniz poliklinik ve doktordan randevu alabileceğiniz MHRS uygulaması sayesinde, aynı zamanda istediğiniz gün ve saati seçme imkanı da size bırakılmıştır. Seçmiş olduğunuz hastane randevu seçeneklerinde her hangi bir doluluk ya da doktorun izinli olması gibi bir durum söz konusu değil ise, dilediğiniz şartlarda hastane randevunuzu alabilmeniz MHRS uygulaması sayesinde mümkün olacaktır.

Haberin Devamı

MHRS RANDEVU İÇİN DETAYLI BİLGİ!

Bu durumda, internet üzerinden MHRS uygulamasına giriş yapabilmeniz ve burada hastane randevunuzu alabilmeniz için izlemeniz gereken aşamalar şu şekildedir;

Sistem üzerinden işlem yapabilmek için ilk olarak sisteme üye olamanız gerekmektedir.

Sisteme üye olmak için randevu al butonuna tıklayınız. Daha sonra ise açılacak olan sayfada yeni üye seçeneğine tıklayınız. Bu bölümde sizden TC kimlik numaranız, adınız, soyadınız, cinisyetiniz gibi bilgiler istenecektir. Bu bilgileri girmeniz zorunludur. Bu bilgileri girmenden sisteme üye olamazsınız.

Bir sonraki adımda ise girmeniz gereken zorunlu alanlar cep telefonunuz, doğum tarihiniz ve belirlediğiniz parolanızdır.

Haberin Devamı

Bu adımları yerine getirdikten sonra kayıt ol butonuna basara sisteme kayıt yaptırmış olursunuz.

Üye işlemini tamamladıktan sonra randevu almak için aşağıda yer alan adımları takip ediniz;

Randevu alabilmek için hastane randevu sistemine (MHRS)’ye giriş yapın.

Açılacak olan sayfadan randevu al butonuna tıklayınız. Daha sonra TC kimlik numaranız ile kendinizin oluşturduğu parolayı giriniz. Kutucukda olan rakamları güvenlik kodu yazan alanı giriniz. En son giriş butonuna tıklayınız.

Daha sonra isehastane randevu (MHRS)’den randevu almak için öncelikle gitmek istediğiniz hastaneyi seçiniz.

Sonra hangi birimden randevu almak istiyorsanız onu seçin. Hangi klinikten randevu almak istiyorsanız onu seçiniz. Eğer kliniği önce seçerseniz doktorunuzuda seçmiş olursunuz. Eğer siz doktorunuzu önce seçmek istiyorsanız hastane randevu (MHRS)’ye giriş yaptığınız zaman önce doktorunuzu seçip daha sonra randevu al butonuna basmanız gerekmektedir.

Açılan sayfada hastane randevusu için doktorların randevu saatleri karşınıza çıkacaktır. Bazı gün ve saatler dolu olabilir. Boş olan gün ve randevu saatlerinden size uygun olanı seçebilirsiniz. Daha sonra randevu onayı için kutucuk içinde yazılı olan rakamaları güvenlik kodu yazan alana giriniz ve randevunuz kaydediniz.

Randevuyu kaydetmek için “Randevuyu Kaydet” butonunu tıklamanız gerekmektedir.

Haberin Devamı

Bu işlemlerin ardından artık MHRS uygulaması üzerinden randevu işlemini gerçekleştirmiş olacaksınız.

Öte yandan, internet aracılığı ile değil de, telefon aracılığı ile MHRS uygulamasını kullanmanız da mümkün olacaktır. Bunun için ise, Alo 182 nolu hattı aramanız yeterli olacaktır. Burada karşınıza çıkacak olan operatör hastane randevunuzu alabilmeniz için yönlendirecektir.

Yönlendirildiğiniz sayfada lütfen kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yazarlar