Gündem Online Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

19.03.2015 - 09:47 | Son Güncellenme:

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işleminin nasıl yapıldığını öğrenebilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Online Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

Trafikte sürücü ve yaya güvenliğini sağlamak amacı ile var olan trafik kurallarını ihlali durumunda emniyet güçleri tarafından trafik cezası işlemi uygulanıyor. Trafik kurallarının ihlallerinin caydırıcı etkide olması amacı ile düzenlenen trafik cezası türleri, farklı kademelerde yorumlanıyor. Trafik ekipleri tarafından tespit edilen trafik kuralı ihlallerinde araç durdurularak anında trafik cezası uygulaması gerçekleştiriliyor. Ancak bu trafik uygulamasının yarattığı trafik sıkışıklığı ve trafik güvenliği riskleri dolayısı ile Emniyet Genel Müdürlüğü yeni bir hizmete başladı.

Haberin Devamı

TRAFİK CEZASI ÖDEME

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

Modern çağı yakalama amacı taşınan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bu yeni uygulamasında emniyet güçleri tarafından tespit edilen trafik kuralı ihlallerinde, araç sürücüsüne trafik kuralının ihlalinin türüne göre uygun trafik cezası yazılarak, kayıtlı olan adresine posta bildirimi ile gönderiliyor. Ancak trafik cezası ödeme takvimi yönünden bazı aksamaların yaşanmasına ve dolayısı ile de araç sürücülerinin mağdur olmasına yol açan bu uygulamaya Emniyet Genel Müdürlüğü gelişen internet teknolojisinin yeni standartlarını ilave etti.

Dijital ortamda trafik cezası sorgulama işlemi gerçekleştirebilme fırsatı sunan bu yeni uygulama ile birlikte araç sürücüleri adına yazılmış olan herhangi bir trafik cezasının bulunup bulunmadığını onlinetrafik cezası sorgulama işlemi ile öğrenebiliyor. Eğer bir aracınız var ve trafik cezasına çarptırıldıysanız dijital ortamda Emniyet Genel Müdürlüğü’ nün resmi internet sayfasındaki online hizmet menüsünde yer alan Trafik Ceza ve Otopark Sorgulama ekranından trafik cezası sorgulama işlemini yapabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemi bu sayfada ‘isim’, ‘soyisim’, ‘T.C. kimlik numarası’ ve ‘doğum yılı’ bilgilerini girerek yapılabiliyor. Bu uygulama ile yapacağınız trafik cezası sorgulama işlemleri sayesinde trafik cezasının kural ihlal türü, yeri, saati ve ceza miktarı başta olmak üzere tüm detaylarına ulaşabiliyorsunuz. Trafik cezası sorgulama işlemi ile görüntüleyebileceğiniz trafik cezalarında indirim ve taksitlerden yararlanabilmek için trafik cezası ödeme gününden önce işlemleri gerçekleştirmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Bu fırsatlardan yararlanmak için belirli aralıklarla trafik cezası sorgulama işlemlerini yapmaya özen göstermelisiniz.

Dijital platformda trafik cezası ödeme işlemlerini de pratik şekilde yapabiliyorsunuz. İnternette Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi internet sayfasında bulunan ‘Motorlu Taşıt Sorgulama ve Kredi Kartı ile Ödeme’ ekranından trafik cezası sorgulama işlemi yapabilir ve adınıza düzenlenmiş trafik cezaları için trafik cezası ödeme işlemi yapabilirsiniz. GİB İnternet Vergi Dairesi’nde trafik cezası sorgulama işlemi için ‘plaka ve özel plaka’, ‘T.C. kimlik numarası ve vergi kimlik numarası’ ve ‘tescil tarihi’ bölümlerini doldurmanız gerekiyor.

Haberin Devamı

GİB trafik cezası sorgulama işlemi ile görüntüleyeceğiniz trafik cezası/cezalarının ödemelerini Gelir İdaresi Başkanlığı’ nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartları aracılığı ile yapabilirsiniz. Trafik cezası ödeme işlemleri 02:00-22:00 saatleri arasında Gelir İdaresi Başkanlığı’nın anlaşmalı olduğu bankaların kredi kartlarını kullanarak kolayca yapılabiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’ nın anlaşmalı olduğu bankalar ve trafik cezası ödeme işlemlerinde kullanılabilecek kredi kartları listesine sorgulama ekranın alt kısmından ulaşılabiliyor.