Gündem Operasyondan terör örgütü silahı çıktı! Soruşturmanın seyri değişti

Operasyondan terör örgütü silahı çıktı! Soruşturmanın seyri değişti

11.08.2018 - 15:35 | Son Güncellenme:

İstanbul Bakırköy'de, girdikleri bir evi soyup, uykuda yakaladıkları ev sahibinin cebinden anahtarını alarak kapısında bulunan aracını çalıp kaçan 3 kişilik bir hırsızlık şebekesi polis tarafından yakalandı. Çalıp sahte plaka taktıktan sonra, cam filmi çektirmek için gittikleri serviste çaldıkları otomobille yakalanan hırsızların, ortaya çıkan ikinci bir aracının bagajından ise tam otomatik C 25 silah, 2 tabanca ile esrar ve kokain ele geçirildi. Ele geçen silahın terör örgütlerince kullanılan silah olması nedeniyle soruşturma ya terör incelemesi eklendi.

Operasyondan terör örgütü silahı çıktı Soruşturmanın seyri değişti

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na 2 hafta önce giderek, evine giren hırsızların, evde bulunan 500 lirası ile 2 cep telefonu ve cebinde bulunan anahatarı alarak kapısındaki otomobili çalarak kaçtığı yönünde şikayette bulunan Suriye uyruklu Muhammed S.'nin şikayetiyle harekete geçen Asayiş Şube Hırsızlık Büro ekipleri, Muhammed S.’nin bakırköy'de bulunan evinin çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

Haberin Devamı

Yapılan incelemelerde, hırsızlık olayına karışan ve görüntülere yansıyan şahıslardan birisinin, daha önce 4 hırsızlık olayına karışan İhsan Ç.isimli sabıkalı olduğu belirlenince adresine baskın düzenlenerek yakalandı. Emniyette sorguya alınan İhsan Ç. ile birlikte hırsızlık için eve giren diğer iki şüphelinin de peşine düşen ekipler İhsan Ç.den alınan bilgi ve yaptığı araştırmada diğer iki şüphelinin Süleyman C. ve Kerem Ö. olduğunu belirledi.

Kimlikleri belirlenen 2 şüphelinin adres tespit çalışmasını yapan ekipler, 2 şüphelinin çaldıkları Muhammed S.ye ait aracın camlarına siyah film taktırmak için Esenyurt’a gittiklerini belirleyince tespit edilen adrese baskın düzenleyip kendilerini kıskıvrak gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Yakalanan Süleyman C. ve Kerem Ö. isimli 2 hırsızlık şüphelisinin Suriyeli iş adamı Muhammed S.ye ait araca sahte plaka taktıkları belirlenirken, Süleyman C.’nin üzerinden başka bir otomobile ait ikinci bir anahtar bulundu. Yapılan sorgulama sonrasında, anahtarın ait olduğu ikinci bir aracı şüphelilerin gözaltına alındığı yerin yakınlarındaki bir sokakta bulan ekipler, otomobil içerisinde yaptığı aramada ise aracın içinde ve bagajında 2 tabanca, 29 paket halinde 80 gram esrar,15 gram kokain ile CZ 25 tipi uzun namlulu otomatik bir silah bulup el koydu.

Operasyonda ele geçirilen silahlardan CZ 25'in daha çok terör örgütü DHKP-C tarafından kullanılan bir silah olduğu bilinirken polis, otomatik silahtan parmak izi alıp ele geçen diğer 2 tabancayla birlikte Kriminal Şube Müdürlüğü Laboratuvarı’na gönderdi. Gözaltına alınan hırsızlık şüphelisi 3 şahıs işlemlerinin Gayrettepe’de Asayiş Şube Müdürlüğü yerleşkesinde işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.