Gündem Operasyonlarda 3 asker şehit

Operasyonlarda 3 asker şehit

18.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari ve Erzurum’da PKK’ya yönelik operasyonlarda üç asker şehit oldu, yedi asker de yaralandı. Operasyonlarda 15 terörist de etkisiz hale getirildi

Operasyonlarda 3 asker şehit

Hakkari’de PKK’ya yönelik sürdürülen operasyonlarda teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda iki asker şehit oldu, yedi asker de yaralandı. Erzurum’da ise yine PKK’ya yönelik operasyonda çıkan çatışmada bir asker şehit oldu. Operasyonlarda 15 terörist de etkisiz hale getirildi.
İki kız babasıydı
Hakkâri’nin Çukurca ilçesi Güvendağı bölgesinde sürdürülen operasyonlarda arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçlerinin geçişi esnasında PKK’lı teröristlerce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada 25 yaşandaki piyade Uzman Çavuş Onur Tiken ve 27 yaşındaki İstikam Uzman Çavuş Erbil Arslan şehit olurken, yedi asker de hafif yaralandı. Saldırının ardından çıkan çatışmada beş terörist öldürülürken, bölgede İHA’lar tarafından tespit edilen yedi PKK’lı, düzenlenen hava harekatıyla etkisiz hale getirildi. Şehitler için Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Şehit Tiken’in cenazesi Ordu’ya, şehit Arslan’ın cenazesi ise Balıkesir’in Susurluk ilçesine gönderilmek üzere, helikopterle Van’a gönderildi.

Operasyonlarda 3 asker şehit


1 yaşında ve 3 yaşında iki kız çocuğu babası olan şehit Erbil Arslan’ın cenazesinin bugün, Balıkesir’in Susurluk ilçesi Göbel Mahallesi’nde toprağa verileceği öğrenildi.
Operasyonlarda 3 asker şehit


Kurtarılamadı
Erzurum’un Şenkaya ilçesi Çamlıalan kırsalında sürdürülen operasyonda PKK’lı teröristlerle çatışma çıktı. Çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Yakup Yılmaz ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan 23 yaşındaki Yılmaz, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Bölgede operasyonlarda üç teröristin öldürüldüğü belirtildi. Bekar olan, 3 erkek, bir kız kardeşinin olduğu çalıştığı öğrenilden şehid Yakup Yılmaz’ın cenazesi Sakarya’nın Serdivan ilçesinde bugün bugün toprağa verileceği bildirildi.