Gündem ORAMİRAL TÜMER TOPRAĞA VERİLDİ

ORAMİRAL TÜMER TOPRAĞA VERİLDİ

01.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü “Darbe Soruşturması” kapsamında ifade vermesi beklenirken, kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybeden eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Mehmet Nejat Tümer (87) toprağa verildi

ORAMİRAL TÜMER TOPRAĞA VERİLDİ

1980 ile 1983 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı yapan ve bir süredir İstanbul GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’nde kanser tedavisi gören emekli Oramiral Tümer için ilk tören, saat 11.00 ’da Tuzla’daki Deniz Harp Okulunda düzenlendi. Tören basına kapalı gerçekleştirildi. Törene katılım hakkında bilgi verilmedi. Ancak Deniz Harp Okuluna iniş yapan iki askeri helikopter dikkat çekti.
Deniz Harp Okulu’nda yapılan törenin ardından emekli Orgeneral Tümer’in cenazesi Selimiye Camii’ne götürüldü. Oramiral Tümer’in cenazesi öğle namazından önce cenaze arabasıyla camiye getirildi. Cenaze musalla taşına konulurken, aile adına taziyeleri eşi Melahat Tümer, oğulları Yalçın Tümer, Çetin Tümer ile torunu Aslı Tümer kabul etti. Cenaze namazının ardından Tümer’in tabutu top arabasına konuldu. Askeri törenin tamamlanmasının ardından cenaze Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazeye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu’nun aralarında bulunduğu çok sayıda komutan da katıldı.
Genelkurmay eski başkanlarından Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı, Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Orgeneral İlker Başbuğ ile emekli Orgeneral Çevik Bir, emekli Orgeneral İsmail Koçman ile başbakanlardan Bülent Ulusu da cenazeye geldi. Cenazeye, Genelkurmay Başkanlığı ile kuvvet komutanlıkları ve 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren de çelenk gönderdi.

Haberin Devamı

ORAMİRAL TÜMER TOPRAĞA VERİLDİ