Gündem Organ nakliyle sağlığına kavuştu kazada öldü

Organ nakliyle sağlığına kavuştu kazada öldü

29.01.2011 - 16:40 | Son Güncellenme:

.

Organ nakliyle sağlığına kavuştu kazada öldü

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, 2,5 yıl önce babasının verdiği böbrekle sağlığına kavuşan 31 yaşındaki Yaşar Turhan, trafik kazasında hayatını kaybetti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Prof. Dr.

Muammer Aksoy Caddesi’ndeki trafik kazasında ağır yaralanan ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedaviye alınan evli ve 2 çocuk babası Yaşar Turhan (31) yaşamını yitirdi.

Yakınları tarafından hastane morgundan alınan cenazesi ikamet ettiği ilçeye bağlı Yunuslu köyündeki evinin önüne getirilen Turhan’ın ailesi, büyük üzüntü yaşadı. Yaklaşık 2,5 yıl önce tek böbreğini vererek oğlunun sağlığına kavuşmasını sağlayan baba İsmail Turhan (55), burada taziyeleri kabul etti.

Evinin önünde kılınan cenaze namazının ardından kadınların da aralarında yer aldığı yakınları tarafından Turhan’ın tabutu köy mezarlığına kadar taşınarak burada cenazesi defnedildi.

-BABASI TEK BÖBREĞİNİ VERMİŞTİ- Torunu 11 yaşındaki Tufan’a sarılarak ağlayan emekli madenci İsmail Turhan, AA muhabirine, oğluna yaklaşık 2,5 yıl önce böbrek yetmezliği teşhisinin konulduğunu, yapılan tetkiklerin ardından dokularının uyuştuğunu söyledi.

Başkent Üniversitesi Hastanesinde oğluna verdiği tek böbreğin nakledildiğini anlatan Turhan, şöyle dedi: "Bugüne kadar da sağlık durumu oldukça iyiydi. Yakın zamanda kontrole gittiği hastaneden de son derece olumlu sonuçla dönmüştü. Oğlum işsizdi. Son olarak girdiği Kamu Personel Seçme Sınavı’ndan 80 puan almıştı, atanmayı ümit ediyordu. Dün okulların yarı yıl tatiline girmesi dolayısıyla çocuklarına hediye almayı düşünüyormuş. Akşam saatlerinde köyden Emrah Okumuş ile eve dönmeye karar vermiş. Ne yazık ki başımıza böyle acılı bir olay geldi. Ben şimdi ne yapacağım, nasıl yaşayacağım? 3 kızım var, o benim tek oğlumdu." Dün, Emrah Okumuş yönetimindeki 34 EEE 80 plakalı otomobil, Prof. Dr.

Muammer Aksoy Caddesi mevkisinde, tali yoldan çıkan Tahsin Demir’in kullandığı 67 LU 236 plakalı midibüsle çarpışmış, yaralanarak araçta sıkışan Yaşar Turhan, Ereğli Belediyesi itfaiye ekiplerince kurtarılmıştı.

Ağır yaralanan Turhan, Ereğli’deki ilk tedavisinin ardından ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edilmişti. Kazada sürücü Okumuş da yaralanmıştı.