Gündem Osman Osmanoğlu, Sultan Mahmut Türbesi'nde toprağa verilecek

Osman Osmanoğlu, Sultan Mahmut Türbesi'nde toprağa verilecek

24.09.2009 - 15:55 | Son Güncellenme:

97 yaşında ölen Ertuğrul Osmanoğlu, Sultan Mahmut Türbesi'nde defnedilecek...

Osman Osmanoğlu, Sultan Mahmut Türbesinde toprağa verilecek

İSTANBUL'da 97 yaşında ölen, Osmanlı Hanedanın saray görmüş son ferdi Ertuğrul Osman Osmanoğlu'nun cenazesinin Cumartesi günü Sultanahmet Camii'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazından sonra, Divanyolu'ndaki Sultan Mahmut türbesinde toprağa verilmesi bekleniyor.

İstanbul Valiliği'nden bir yetkili defin için Bakanlar Kurulu kararı gerektiğini belirterek, “Ancak Bakanlar Kurulu kararı, definden sonra da çıkabilir. Bunun örnekleri var” dedi. Osmanoğlu'nun yurtiçinde ve dışında bulunan çok sayıda yakını da cenaze törenine katılacak.

Yaşlılık ve böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden Şehzade Ertuğrul'ün dedesi Sultan 2.Abdulhamit. Sultan 2 Abdülhamit'in torunu ve Şehzade Mehmet Burhaneddin Efendi'nin oğlu olan Ertuğrul Osman 1924 yılında 12 yaşında ailesiyle birlikte sürgüne gitti. 1974 yılında Osmanlı Hanedanı üyeleri için çıkarılan af kapsamında ilk kez 1992 yılında Türkiye'ye gelen Ertuğrul Osman, 2004 yılında da Türk vatandaşlığına alınmıştı. Ertuğrul Osman, 1991 yılında Afgan Prensi Abdulfettah Tarzi'nin kızı Zeynep Tarzi ile evlendi.