Gündem ÖSO güçleri kente böyle sızdı!

ÖSO güçleri kente böyle sızdı!

06.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Havadan karadan Raco’nun çevresi temizlendi, ardından ÖSO güçleri gruplar halinde mahalle içine sızmaya başladı. Kısa sürede komandolar da operasyona dahil oldu ve Raco alındı.

ÖSO güçleri kente böyle sızdı

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bugüne kadar en yoğun çatışmalar Raco’nun merkezinde yaşandı.

Haberin Devamı

Operasyon öncesinde havadan jetler ve karadan topçu birlikleri Raco’nun çevresini temizledi. Ardından, çevredeki dağlardan komando birlikleri ile ÖSO güçleri kuşatma altına aldığı Raco’nun merkezinde temizlik çalışması başlattı. Öncelikle çevre köyler ele geçirildi. Kenar mahallelere perşembe günü girildi. Raco’nun merkezine girilmesi ise cuma günü olarak belirlendi. Cuma sabah namazı sonrası terörist mevzileri hem havadan hem de karadan bombalandı.

TSK ve ÖSO, özellikle Raco’da sivillere herhangi bir zarar gelmemesi adına büyük bir hassasiyet gösterdi. Sadece Afrin istikametindeki yol olası sivil kayıpların önüne geçmek için açık bırakıldı.

Bubi tuzakları temizlendi

Dağlarda konuşlanan birlikler de kent merkezindeki terör mevzilerine ateş altına aldı. Yolu kullanmak isteyen teröristler, İHAlar ve istihbarat kaynaklarından gelen bilgiler çerçevesinde etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Operasyon sabahı ağır iş makineleri öncelikle teröristlerce kent merkezinin girişlerine yerleştirilen kum yığınlarını ve kapatılan yolları yoğun ateş altında açmaya başladı. Diğer taraftan da 15 veya 20’şer kişilik gruplar halinde ÖSO güçleri mahalle aralarına sızmaya başladı. İlk girişte bazı ÖSO askerleri yoğun ateş ve bubi tuzakları, bombalamalar nedeni ile yaralandı.

Türkiye istikametinden Raco mahallelerine girildikçe hiçbir sivilin olmadığı görüldü. Sokaklarda son derece dikkatli ilerlenmeye başladı. Grup komutanları sürekli olarak telsizle nerelerin ele geçirildiği, nerelerde hangi grubun yardıma ihtiyacı olduğu yönünde konuşmalar gerçekleştirildi. ÖSO komutanları da tehlikeli görülen yerlerin koordinatlarını TSK’ya vererek o noktaların etkisiz hale getirilmelerini sağladı.

Mahalle kuşatmaya alındı

Kent merkezine girilmesiyle birlikte Livai Şimal Komutanları Ebu Cafer ve Abdullah Abdullah, en stratejik ve teröristlerin ana karargâhlarından birisi olan bir binaya yönelik operasyon başlattı. Öncelikle yaklaşık 10 kadar yüksek katlı binaların bulunduğu ve teröristlerin içinden sürekli olarak ateş ettiği mahalle kuşatma altına alındı.

Haberin Devamı

Kuşatma sırasında çok şiddetli çatışmalar yaşanırken, k11 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Ancak bu arada keskin nişancılar tarafından Livali Şimal grubundan iki ÖSO askeri vuruldu. Bu askerlerden birisi daha önce DHA muhabirin görüntülediği ve haberini yaptığı Kürt kökenli “Abdo” isimli bir ÖSO mensubuydu.

Yazarlar