Gündem Otel odasında öldürülen Ferdane Kurt davasında karar

Otel odasında öldürülen Ferdane Kurt davasında karar

01.04.2022 - 11:03 | Son Güncellenme:

İstanbul Bayrampaşa’daki bir otelde 3 yaşındaki çocuğu ile birlikte kalırken, başka bir odada boğularak öldürülen 43 yaşındaki Ferdane Kurt davasında mahkeme kararını açıkladı. Mahkeme sanık Cemil Yar’ı, “kasten öldürme” suçundan indirimsiz müebbet hapis cezasına çarptırdı. Sanık Cemil Yar son sözünde, ““Ben kimseye ihanet etmedim. Kimsenin de bana ihanet etmesini istemiyorum” dedi.

Otel odasında öldürülen Ferdane Kurt davasında karar

İstanbul Bayrampaşa’da 12 Ocak tarihinde, bir otelde 3 yaşındaki çocuğu ile kalan 43 yaşındaki Ferdane Kurt, aynı otelde kalan Cemil Yar’ın odasında iple boğulmuş halde bulundu. Olay sonrası yakalanarak tutuklanan Cemil Yar hakkında, “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan dava açıldı. İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Cemil Yar ve tarafların avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak duruşma savcısı önceki celse verdiği mütalaayı tekrarladı. Sanığın, “kasten öldürme” suçundan cezalandırılmasını talep eden savcı, tutukluluk halinin de devamına karar verilmesini istedi.

Haberin Devamı

“KİMSENİN BANA İHANET ETMESİNİ İSTEMİYORUM”

Esasa ilişkin mütalaaya karşı son savunması sorulan sanık Cemil Yar, önceki ifadelerini tekrar ettiğini söyleyerek, “Otel sahibinin eşi ve Hasan K.’nin bulunmasını istiyorum. Ben müştekilere soru sormak istiyorum. Soru sormadan bu cezayı almak istemiyorum. Kendimi ifade etmem için bu insanların burada olması lazım” dedi. Davanın bittiği ve kararın açıklanacağı söylenen sanıktan son sözü sorulunca, “Ben kimseye ihanet etmedim. Kimsenin de bana ihanet etmesini istemiyorum” dedi.

Alınan son savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Cemil Yar’ı, “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cezada herhangi bir indirim uygulamadı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.