Gündem Oto hırsızlık çetesine darbe: 23 gözaltı

Oto hırsızlık çetesine darbe: 23 gözaltı

09.06.2009 - 13:17 | Son Güncellenme:

Sahte hologram ve pulları basmak için matbaa bile kurmuşlar

Oto hırsızlık çetesine darbe: 23 gözaltı

ANTALYA polisi, 6 aydır izlediği oto hırsızlık çetesine yönelik 4 ilde düzenlediği eş zamanlı operasyonda 23 kişiyi gözaltına aldı. Çetenin, ellerinde bulunan hasarlı otoların motor ve şasi numaralarını çalıntı aynı marka ve model araçlara aktarmak suretiyle ‘change’ yaptıkları, araçları araç muayeneye gitmeden kurdukları matbaada bastırdıkları sahte hologram ve pulları kullanarak muayeneleri yapılmış gibi gösterdikleri ortaya çıktı.
Antalya Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 6 ay önce bir istihbaratı değerlendirerek oto hırsızlık şebekesinin peşine düştü. Çeteyle ilgili gerekli bilgilere ve belgelere ulaşan polis, dün sabaha karşı Antalya, Manavgat, Denizli, Ankara ve Düzce'de 32 ayrı adrese 120 memurun katıldığı eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, M.C., D.D., M.S., Ö.B., G.Ö., M.Ç., C.D., M.T., İ.S., K.U., M.B., A.Y., N.T., D.O., E.K., A.S., İ.K., U.Ç., S.K., B.D., A.A., F.A. ve E.E. gözaltına alındı. Zanlıların, ellerinde bulunan hasarlı otoların motor ve şasi numaralarını çalıntı aynı marka ve model araçlara aktarmak suretiyle 'change' yaptıkları ve change yapılan araçları araç muayeneye gitmeden temin ettikleri bir matbaada bastırdıkları sahte hologram ve pulları kullanarak muayeneleri yapılmış gibi gösterdikleri belirlendi. Çetenin ayrıca basmış oldukları sahte hologram ve pulları kendilerine yakın olan trafik takip büroları ile seyyar trafik takipçilerine vererek sahte muayene yaptıkları tespit edildi.
Polis ayrıca 19 çalıntı otomobil, çok miktarda parçalanmış otomobil parçası, 2'si kuru sıkı 4 ruhsatsız tabanca, 12 bin sahte hologram, 13 bin sahte muayene pulu, hologram ve pul baskı kalıpları ile baskı filmleri, 2 hologram kesme bıçağı, 1 muayene pulu kesme bıçağı, 1 soğuk mühür, çok sayıda çalıntı ve sahte plaka ile otomobil ruhsatı ve 4 bilgisayar ele geçirildi.
Gözaltına alınan 23 kişinin sorgusu sürerken Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, operasyonu yapan polislerle birlikte Uncalı Emniyet Müdürlüğü'nün otoparkında operasyonla ilgili basın açıklaması yaptı. Müdür Arslan, 4 gün önce otomobili çete üyeleri tarafından çalınan Mevlüt Teke isimli ilköğretim okulu öğretmenine de otomobini teslim etti.
Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan, operasyonla ilgili şunları söyledi:
“Arkadaşlarımız uzun soluklu bir çalışmanın ardından böyle bir operasyona imza attı. Buradaki otomobillerin motor şase numaraları, hurda araçlara ait. Yani hurda araçların motor şaseleri buradaki çalınan otomobillerin üzerinde. Bu çerçevede hem dolandırıcılık hem de hırsızlık yapılıyor. Burada sadece bir suç değil birden fazla suç işleniyor. Bu konuda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca vatandaşlarımız araçlarını otoparklara koysunlar, sigortalarını yaptırsınlar ve dikkatli olup otomobillerini takip etsinler.”
Halen gözaltında bulunan 23 zanlının sorguları sürerken, polis çete üyelerini, hakkında haksız kazanç elde etmek amacıyla örgüt kurmak, nitelikli hırsızlık ve dolandırıcılık, sahtecilik suçlamalarıyla Perşembe günü adliyeye sevk edecek.