Gündem Otobüste kavga nehirde bitti

Otobüste kavga nehirde bitti

03.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin pek çok kentinde toplu ulaşım araçlarında yaşanan yolcu - şoför kavgası, Çin’de 15 kişinin ölümüne neden oldu.

Otobüste kavga nehirde bitti

Çin’in Çongçing kentinde 24 Ekim günü bir yolcu otobüsü yoldan çıkarak, köprüden 50 metre aşağıdaki Yangtze Nehri’ne düştü.

Haberin Devamı

Kazadan sonra otobüste bulunanlardan 13 kişinin cesedine ulaşıldı, 2 kişinin ise halen kayıp olduğu bildirildi. Soruşturma kapsamında enkaz halindeki otobüsün kamera sistemi tamir edilerek, kaza sürecine ilişkin görüntülere ulaşıldı. İnceleme sonucu kazanın nedeninin bir yolcunun şoföre saldırması olduğu ortaya çıktı.

Yolcuların çığlıklarının da duyulduğu görüntülere göre, Liu soyadlı 48 yaşındaki bir kadın yolcu, inmek istediği durakta durmayan Ran soyadlı 42 yaşındaki şoförden otobüsü durdurmasını istedi.

Otobüste kavga nehirde bitti

Kadın yolcu vurdu

Şoför Ran da otobüsü durdurmayı reddetti. İki taraf arasındaki sözlü tartışma fiziksel kavgaya dönüştü. Kadın yolcu, şoföre cep telefonuyla vurmaya başladı. Kavga nedeniyle direksiyon hâkimiyetini kaybeden şoför Ran şeritten çıktı.

Haberin Devamı

Kontrolden çıkan otobüs, köprüden Yangtze Nehri’ne uçtu. Çin polisi, otobüste 15 kişinin bulunduğunu ve bunlardan 13’ünün cesedine ulaşıldığını, 2 kişinin ise halen kayıp olduğunu duyurdu. Çin polisinin açıklamasında, kavga eden sürücü ve yolcunun halk güvenliğini tehlikeye attıkları için ölümlerden sorumlu tutulacağı belirtildi.

Kazanın ardından çıkan ilk haberlerde otobüsün bir araca çarpmamak için yoldan çıktığı belirtiliyordu.