Gündem Otodrag kazası raporunda sürücü ‘kusursuz’ bulundu

Otodrag kazası raporunda sürücü ‘kusursuz’ bulundu

26.03.2009 - 19:11 | Son Güncellenme:

ANTALYA'da 16 Nisan 2006'da 3 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı otodrag şampiyonasına meydana gelen kazayla ilgili davanın bugünkü duruşmasında Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen rapor okundu. Raporda, yarış pilotu Levent Kesen'in ‘kusursuz’ olduğu kaydedildi

Otodrag kazası raporunda sürücü ‘kusursuz’ bulundu

Otodrag Şampiyonası'nda meydana gelen ve 3 kişinin ölümüyle sonuçlanan kazayla ilgili, yarış pilotu Levent Kesen'in yanı sıra Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Mümtaz Tahincioğlu'nun da aralarında bulunduğu 24 kişinin yargılandığı davanın 4'üncü duruşması, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Haberin Devamı

Ankara Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'nden gelen raporda, sürücü Levent Kesen'in ‘kusursuz’, ölen ve yaralanan seyircilerin 2'nci derecede kusurlu, yarışların yapıldığı pist alanının 2'nci derecede kusurlu, yarışmayı organize eden TOSFED'in ise 1'nci derecede kusurlu bulunduğuna dair rapor duruşmada okundu.

Tutuksuz yargılanan Levent Kesen raporu kabul ettiğini belirterek, “Ben aracı kullanan sürücüyüm. Hava çok rüzgarlıydı. Pistte bir maddenin üzerinde kaymış olabilirim, bunu o hızla anlamamın imkanı yok” dedi. TOSFED'in avukatlarından Oktay Ensari, bu raporun 5'nci rapor olduğunu ve çelişkilerle dolu olduğunu belirterek, raporu kabul etmediklerini söyledi.

Ölenlerin avukatlarından Ümit Uysal ise “Bilirkişiler abes şekilde gerekçelerle seyircileri suçlamışlardır. Ölen seyircileri kusurlu göstermişler, bu kazayı yapan sürücüyü ise kusursuz göstermişlerdir. Bu raporu kabul etmemiz mümkün değildir. Ancak yine de yazılı beyanda bulunmak için süre istiyoruz” dedi. Duruşma diğer avukatların da süre talebi gözönüne alınarak, 29 Mayıs 2009 tarihine ertelendi.

Haberin Devamı

KAZA NASIL OLMUŞTU?
Türk Hava Kurumu'na ait Karain Havaalanı'nda 16 Nisan 2006'da düzenlenen yarışta, Opet takımının sürücüsü Levent Kesen'in kullandığı 1967 model Chevrolet Camaro marka otomobil, çıkıştan bir süre sonra pistten çıkarak seyircilerin arasına dalmış, kameraların saniye saniye kaydettiği kazada, İbrahim Özer ile İbrahim Uzun olay yerinde ve Orhan Bozkurt da kaldırıldığı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Pilot Kesen'in sağ el parmaklarının ve sol kolunun kırıldığı kazada seyircilerden 2 kişi de yaralanmıştı.