Gündem Otogara giremediler!

Otogara giremediler!

20.10.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bayram tatilinin son günlerinde İstanbul’a geri dönmeye başlayan tatilciler Esenler Otogarı’nda sürprizle karşılaştı. Garın girişindeki yol çalışması yüzünden saatlerce yolda bekleyen tatilciler çareyi bavullarıyla yürümekte buldu

Otogara giremediler

Bayram tatilinin son günlerinde dönüşe geçen binlerce tatilci dün İstanbul’a gelmeye başladı. Dönüş yolu için otobüsleri tercih edenler, otogar girişindeki yol çalışması yüzünden, şehre trafik yoğunluğuyla ‘merhaba’ dedi. Onlarca otobüsün giriş yapmaya çalıştığı otogardaki yoğunluk, yolcuları adeta çileden çıkardı.

‘Neden geldim?’
Otobüslerin oluşturduğu uzun kuyruk, otogar girişinden TEM otoyolu Bayrampaşa bağlantısına kadar uzadı. Yüzlerce kilometre yol kat ederek İstanbul’a gelen tatilciler, yoğunluk nedeniyle birkaç dakika sürecek yolda saatlerce beklemek zorunda kaldı. İstanbul’a gelir gelmez trafikle karşılaşan yolcular tepkiliydi. Trafikte beklemekten yorulanlarsa otobüsten inerek yürümeyi tercih etti.
Bayram tatili için geçtiğimiz hafta memleketi Şanlıurfa’ya gittiğini söyleyen Mehmet Şenol, İstanbul’a geldiğini trafikle anladığını söyledi. Bir haftadır tatilini geçirdiği Şanlı-urfa’da bir yere ulaşmak için hiç bu kadar beklemediğini ifade eden Şenol, “Bayram bitti, tekrar çile başlıyor. Daha İstanbul’a girer girmez trafikle karşılaştık. Pazar günü dönüş yolu daha yoğun olur diye biletimi Cumartesi İstanbul’da olacak şekilde aldım. Ama yine trafikten kaçamadım” şeklinde konuştu. Yüzlerce kilometreyi aşıp birkaç kilometreyi aşamayan tatilcilerden biri de Salih Sarı’ydı. Sarı, 16 saat süren bir yolculuk yaptığını ancak otogara girmek için saatlerce beklediğini ifade ederek yol çalışmasının bugünlerde yapılmasına tepki gösterdi. Sarı tepkisini, “Bayram dönüşü yüzlerce otobüsün geri dönenleri getireceğini nasıl düşünemezler?” sözleriyle ifade etti. Bayram tatilini Trabzon’da geçiren Mustafa Altınel de İstanbul’a dönerken içinden ‘Tekrar trafiğin ortasına dönüyorum’ diye geçirdiğini belirterek “Gelir gelmez trafikle karşılaştım. Bir an kendime ‘Neden geldim İstanbul’a?’ diye sordum” dedi.

‘Memleketten, taze’
Özellikle sabah saatlerinde otogarda artan yoğunluk memleketlerinden ‘yüklü’ gelenleri epey yordu. Memleketlerinden peynir, yoğurt, süt, et, sebze ve meyve getirerek İstanbul’a dönen yolcular otogardan çıkış yapmakta bir hayli zorlandı. Akrabalarını karşılamaya gelenler ve taksiler otogar giriş ve çıkışlarının yapıldığı kapılarda da metrelerce uzayan kuyrukların oluşmasına sebep oldu.