Gündem Öykü’nün saçları dökülmeye başladı

Öykü’nün saçları dökülmeye başladı

28.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

On gün önce annesinden yarı uyumlu ilik nakli yapılan Öykü Arin’in sağlık durumu hakkında annesi Eylem Şen Yazıcı, küçük kızının artık saçlarının hızla dökülmeye başladığını söyledi

Öykü’nün saçları dökülmeye başladı

Ender görülen lösemi türü JMML teşhisi konulan ve tüm Türkiye’nin seferber olduğu Öykü Arin’in tedavisi sürüyor. İzmir’de yaşayan Eylem Şen ve Çağdaş Yazıcı’nın 4 yaşındaki kızı için Türkiye’de ve birçok ülkede “Öykü Arin’e umut ol” diyerek kemik iliği kampanyaları başlatılmıştı. Binlerce kişi Öykü için bağışta bulundu ama yüzde 100 uyumlu ilik bulunamadı. Doktorlar küçük kızın organlarının hasar görmemesi için 18 Nisan’da annesinden yarı uyumlu nakil yapıldı. Öykü’nün vücudunun bu iliği kabul edip etmeyeceğinin belli olması için 28 günlük bir bekleme süreci başladı. Nakilin 10. gününde anne Yazıcı sosyal medyadan Öykü/nün durumuyla ilgili açıklama yaptı. Anne Yazıcı, Öykü’nün hastanedeki fotoğraflarını paylaşarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

Kampanya sürüyor

“Oldukça yoğun bir koşturmaca oluyor. Şu ana kadar kusma, ciddi karın ağrıları, ishal ve üç günlük ateş ile baş etti. Bunlar bu süreçte karşılaşacağını öngördüğümüz tepkiler idi. Nakilde şu ana kadar ciddi bir sorun olmadı. Zamanımız oyunla, kitapla, eğlenerek geçiyor. Önümüzdeki hafta ortasından itibaren benden alınan kök hücrelerin onun iliğine yerleşmeye başladığına dair emareler bekliyor olacağız. Dualarınız bizimle olsun. Artık saçları hızla dökülmeye başladı.”

Öykü’nün vücudunun 28 gün sonunda annesinden gelen iliği kabul edip etmeyeceği belli olacak. Yarı uyumlu nakil başarısız olduğu ya da JMML tekrar ettiği takdirde Öykü Arin’in yeniden nakil olması gerekecek. Bu nedenle Öykü için başlatılan “Öykü Arin’e umut ol, donör ol” kampanyası devam ediyor.