Gündem Özel yapım tabancayı öldürülen arkadaşı hediye etmiş

Özel yapım tabancayı öldürülen arkadaşı hediye etmiş

24.12.2010 - 16:29 | Son Güncellenme:

.

Özel yapım tabancayı öldürülen arkadaşı hediye etmiş

ÖLDÜRÜLEN arkadaşlarının intikamını almak için Mehmet Emin Soylu'yu Kadıköy Adliyesi'nde vurarak ağır yaralayan Hasan Ç. tutuklandı. Hasan Ç., olayda kullandığı otopark kumandası şeklindeki özel yapılmış tabancıyı Mehmet Emin Soylu'nun öldürdüğü ileri sürülen arkadaşı Mehmet Şerif Şimşek’in hediye ettiğini söyledi.

Kadıköy Adliyesi'nde dünkü olaydan hemen sonra yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilen Hasan Ç.’nin sorgusu tamamlandı. Hasan Ç. polisteki ifadesinde Bostancı’da galericilik yapan Mehmet Şerif Şimşek ve yeğeni Erkan Şimşek’in intikamını almak için saldırıyı düzenlediğini söyledi.

DAHA ÖNCEDEN KEŞİF YAPMIŞ Cinayet Büro Amirliğinde sorgulanan Hasan Ç. saldırıdan önce Kadıköy Adliyesi'ne giderek saldırının planını yaptığı öğrenildi. Hasan Ç. ifadesinde “Daha önce 3-4 kez oraya gittim. Suçluların nereden içeri alındığını, nasıl duruşma salonuna sokulduğunu gözlemledim. Sonunda en iyi saldırı şeklini tespit edip plan yaptım” dedi.

Polisteki ifadesinde olayda kullandığı otopark kumandası şeklindeki iki mermi atabilen silahı Mehmet Şerif Şimşek’in hediye ettiğini anlatan Hasan Ç., “Silahı bana Mehmet Şerif Şimşek hediye etmişti. Onun bir denizciden satın aldığını biliyorum. Daha önce hiç kullanmamıştım. Onun intikamını almak için kullandım” dediği belirtildi.

Cinayet Büro Amirliği'nde işlemleri tamamlanan Hasan Ç., bugün çıkarıldığı Kadıköy Adliyesi'nde tutuklanarak cezaevine götürüldü.