Gündem Özgecan'ın ailesi konuştu...

Özgecan'ın ailesi konuştu...

11.04.2016 - 17:19 | Son Güncellenme:

Özgecan Aslan'ın annesi Songül Aslan, "Hiçbir şey benim kızımı geri getiremez", babası Mehmet Aslan, "Öldülerse diyecek bir sözüm yok" dedi.

Özgecanın ailesi konuştu...

Özgecan Aslan'ın katili Ahmet Suphi Altındöken cezaevinde silahla vurulduktan sonra kaldırıldığı hastanede ölmesiyle ilgili Aslan ailesinden ilk açıklama geldi.

Haberin Devamı

Özgecan Aslan’ın babası Mehmet Aslan, olayı gazetecilerin ısrarlı aramaları sonucu öğrendiğini, bu konuda konuşmak istemediğini belirterek; “Her şey Allah’ın takdir ettiği şekilde gidiyor. Günümüzde artık kanunlar ışığında hareket etmek durumundayız” dedi. Annesi Songül Aslan ise, "Hiçbir şey benim kızımı geri getiremez" diye konuştu

Amcası Yaşasın Aslan, Habertürk TV'ye yaptığı açıklamada, "Neden diye sordum. Cevap bulmak için çaba harcadım. Şu an çok net söylüyorum üzüldüm, ölmemeliydi. Bu kadar basit ölmemeliydi, yaşamalıydı. Her gün bu acıyı yaşamalıydı. Annesi ve babası iyi değiller" dedi.

Eşi katili boşamıştı
Özgecan Aslan'ın katil minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken'in eşi 24 yaşındaki Neslihan Altındöken'in, Türkiye'yi ayağa kaldıran cinayetin ardından Adana 1'inci Aile Mahkemesi'ne açtığı boşanma davası, 2015'in Eylül ayında karara bağlandı ve mahkeme çiftin boşanmalarına karar verdi. Mahkeme ayrıca, çiftin 5 yaşındaki erkek çocuklarının velayetini de anneye verdi.

Kadın cinayetinde verilen en ağır ceza
3 sanık hakkında verilen cezalar ise bir kadın cinayetinde hiçbir indirim ve iyi hal uygulanmaması ve tüm sanıklara müştereken ceza verilmesi nedeniyle Türkiye'de bugüne kadar verilen en ağır ceza olarak nitelendirilmişti. Mehmet ve Songül Aslan çiftinin evlilik yıldönümleri olan 3 Aralık'ta çıkan yerel mahkemenin kararı Yargıtay'da bekliyor.