Gündem Öztürk’ün kapattığı dosya raftan indirildi

Öztürk’ün kapattığı dosya raftan indirildi

11.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’nün Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki “kripto yapılanması”na yönelik İzmir merkezli 15 ilde düzenlenen operasyonda, haklarında yakalama kararı verilen, aralarında açığa alınan askerlerin de bulunduğu 96 zanlıdan 87’si gözaltına alındı.

Öztürk’ün kapattığı dosya raftan indirildi

96 şüpheliye yönelik operasyonun, 2006’da dönemin Hava Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Daire Başkanı eski Orgeneral Akın Öztürk tarafından dosyası rafa kaldırıldığı iddia edilen “buluntu flash bellek” içeriğinin deşifre edilmesiyle başlatıldığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Güvenlik kaynaklarına göre, 2006’da İzmir’de FETÖ’nün “hususi” olarak anılan TSK’daki mensuplarından sorumlu sözde imamlarından birinin belediye otobüsünde düşürdüğü “buluntu flash bellek”, içeriğinin askere ait olmasının anlaşılması üzerine şoför tarafından Ege Ordusu Komutanlığı’na teslim edildi. O dönemde Tümgeneral rütbesindeki Akın Öztürk, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na gönderilen “buluntu flash bellek”teki içeriğin inceleme çalışmasını “Güneş çalışma grubu” adıyla oluşturduğu bir heyetle yürüttü. “Kayda değer veri yok. Basit tedbirlerle önlenebilecek bir durum. Gerekli çalışma yapıldı” raporunu imza altına alan heyetin, “konunun büyütülecek bir yanının olmadığı” gerekçesiyle dosyayı rafa kaldırdığı iddia edildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerden 2’si pilot

Darbe girişimi sonrası raflardan indirilerek tekrar açılan dosya, yeniden bir heyet tarafından incelenerek konu Cumhuriyet Savcılığına intikal ettirildi. Bu yıl İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na devredilen soruşturmada gerçek kimlikleri tespit edilen 5 mahrem imam ile 91 TSK personeli hakkında yakalama kararı verildi.

Örgüt hiyerarşisinde “hususi” olarak anılan FETÖ’nün sözde 5 mahrem imamının da aralarında olduğu gözaltı listesinde bir albay, bir binbaşı, 5 yüzbaşı, 4 üsteğmen ve 80 astsubayın bulunduğu, şüphelilerden 2’sinin pilot olduğu öğrenildi.