Gündem Paha biçilemeyen eserler müzayedede

Paha biçilemeyen eserler müzayedede

04.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Asar-ı Atika Antika Sanat Galerisinin, şaheser nitelikte Osmanlı saray eserleri ile klasik ve çağdaş tablolardan oluşan son 10 yılın en büyük “Osmanlı Şaheserleri Müzayedesi”, 18 Şubat’ta Conrad Oteli’nde gerçekleştirilecek

Paha biçilemeyen eserler müzayedede

Sanat galerisinin sahibi Can Önen, 382 eserin satışa sunulacağı müzayede hakkında yaptığı açıklamada, en önemli parçanın “Hattatların kıblesi” olarak kabul edilen Yakut İbn-i Abdü’l Musta’sımi’nin “Kitab-ı Usbiyye/Yedi Gün Duası” adlı hat eseri olduğunu belirtti.
Bugüne kadar 3’ü Türkiye’de, 3’ü de başka ülkelerde olmak üzere 6 nüshası olduğu bilinen eserin yeni bulunan nüshasının müzayedede satışa sunulacağını bildiren ve paha biçilemeyen eserin çok yüksek bir fiyata satılacağını tahmin ettiğini belirten Önen, “Eser, bugüne kadar dünyada ilk kez satışa çıkıyor. Kitap yaklaşık 750-800 yaşında” dedi. 382 eserin satışa sunulacağı müzayedede, Sultan II. Mustafa’nın hat levhası, Hazreti Hüseyin’in türbe örtüsü ve türbe anahtar kılıfı ile II. Abdülaziz’e ait altın sırmalı seccade ve Renk ve ışık ustası Nazmi Ziya’nın “Langa Bostanı” isimli yağlı boya tablosu da vitrine çıkacak.