Gündem Pancake nasıl yapılır?

Pancake nasıl yapılır?

24.04.2018 - 16:05 | Son Güncellenme:

Kahvaltılarınıza farklılık yapmak isterseniz eğer, yapımı oldukça basit olan pancake lezzetini denemelisiniz. Son zamanlarda popülerleşen pancakein kahvaltılarınızı süslemesi için ona masanızda yer açın. Yaratıcılığınız sayesinde istediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Pancake nasıl yapılır

Pancake nedir?

Haberin Devamı

Pancake’ in geçmişi Antik Yunan zamanına kadar uzanmaktadır. Fransızlar’ın kreplerine de çok benzeyen bir yapısı vardır. Pancake, Türk kültüründeki ise akıtmaya çok benzemektedir.

Pancake yumuşacık ve puf bir dokuya sahiptir. En çok kahvaltıda tercih edilen, yapımı oldukça basit bir hamur işidir. Dilerseniz çikolatalı, reçelli, meyveli, kakaolu, vanilyalı şekilde deneyebilirsiniz.

Aşağıdaki pancake tarifi ile 20 tane pancake yapabilirsiniz.

Pancake için gerekli malzemeler;

  • 3 yumurta
  • Tepeleme 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı tam yağlı süt
  • Bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker (şekerli sevmiyorsanız daha az miktarda şeker kullanabilirsiniz veya hiç şeker kullanmayabilirsiniz)

Püf noktası

Tüm malzemeler önceden oda sıcaklığında hazır olmalıdır. Pancakelere dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Hazırladığınız hamurun krep hamuru kıvamında olmasına dikkat ediniz.

Pancake nasıl yapılır?

Pancake yapımını bilmeyen yoktur. Ama nasıl daha kabarık, nasıl daha içi dolu ve puf yapabilirsiniz? İşte yanıtı…

Haberin Devamı

İlk olarak yumurta ve toz şekeri karıştırma kabında, mikser ile kıvam alana kadar karıştırın.

Daha sonra süt, un, kabartma tozunu ilave ederek karıştırmaya devam edin. Hamurun kıvamı koyu ve akışkan olana kadar çırpma işlemini sürdürün. Hamur hazır ise, yapışmaz tabanlı tavayı yağlayın. Fazla yağ olmamasına özen gösterin. Yağlanmış tavayı biraz ısıtın ve pancake hamurundan büyük bir kaşık yardımıyla tavaya dökün. Yuvarlak bir şekil alan hamurun iki yönünü de, hafif şekilde kızarana kadar pişirin. Yalnız bir yönü iyice pişmeden diğer yöne çevirmeyin. Pişirirken üzeri göz göz olana kadar pişirmeye dikkat edin.

Servis tabağına aldığınız pancakeleri dilediğiniz gibi servis edin.

Önceden hazırladığınız çikolata sosunu pancakeler üzerine dökebilirsiniz.