Gündem Para verip zehirletmiş

Para verip zehirletmiş

11.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

Ankara’da 16 köpeğin zehirlenerek öldürülmesine tüm Türkiye tepki gösterirken, üç şüpheli yakalandı. Zanlılar arasındaki balıkçının köpeklerden rahatsız olması nedeniyle, iki oto yıkamacısına hayvanları zehirlemeleri amacıyla para verdiği öğrenildi

Para verip zehirletmiş

Ankara Yenimahalle’de Batıkent’e bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde önceki gün, çok sayıda köpeğin zehirlendiği ihbarı üzerine belediye ekipleri olay yerine gitti.İncelemede 13 köpeğin yedikleri tavuk etinden zehirlendiği belirlendi. Tedaviye alınan köpeklerden 3’ü daha kurtarılamadı. 200 hayvansever araziye bırakılan zehirli tavuk etlerinin parçalarını toplayıp ekiplere teslim etti. Mahalle sakini Ali Şahan, “Ağızlarından köpükler çıkan hayvanlar birkaç saniyede öldü. Biz bunları bırakan aracı sitenin kamerasından gördük. Hayvanları zehirleyenler bulunsun” dedi. Diğer görgü tanıkları da beyaz bir araçtan kişi veya kişilerce zehirli tavuk etlerinin olay yerine bırakıldığını iddia etti. Belediye ekiplerinin aracın plakasını tespit etmek için çalışmaları sürerken, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler de araştırma başlattı.

Haberin Devamı

‘Bunlar insan değil’

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da olayı kınadığını belirterek, “Bu bir canilik. Bunu yapan insan olamaz. Bence bu konu kökten çözülmeli. Ankara’ya süratle büyük barınaklar yapılmalı. Çünkü her noktada köpek sorunu var. Bununla ilgili gereken yasa da artık çıkmalı. Ekiplerimiz vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması için çalışıyor” dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Oğuzhan Yücel, “Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için tüm ekiplerimizi bu bölgeye çektik. Bu vahşeti gerçekleştirenleri arıyoruz” diye konuştu.

Katliama tepkiler sürerken, köpekleri zehirledikleri öne sürülen Levent Ö., Musa D. ve Aydın G. polis ekiplerinin çalışması sonucu yakalandı. Sebze halinde balıkçılık yapan ve aynı mahallede oturan Levent Ö.’nün köpeklerden rahatsızlık duyduğu, bu nedenle oto yıkamacılığı yapan Musa D. ve Aydın G.’ye köpekleri zehirlemeleri için para verdiği öğrenildi. Şüphelilerden biri, görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını öne sürerek iddiaları reddetti. Öte yandan Ankara Barosu da olayla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Başkandan açıklama

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, olaya ilişkin twitter hesabından, “Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Sağlık Daire Başkanlığı bu vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir” paylaşımında bulundu.

Tarkan’dan tepki

Doğa derneklerine destek veren Tarkan, Batıkent’te 16 köpeğin zehirlenerek öldürülmesine tepki gösterdi. Megastar Instagram’da yaptığı paylaşımda “Batıkent’te katliam var. Hayvana şiddet suçtur” ifadesini kullanarak üzüntüsünü dile getirdi.

‘Yasal işlem yapılacak’

Sokak köpeklerinin zehirlendiği haberi kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Duruma tepki gösteren hayvanseverler sosyal medyada #Batıkenttekatliamvar hastagı açtı. Kısa sürede trend topik olan hastagla ilgili yüz binlerce kişi paylaşım yaparak olaya tepki gösterdi. Olaya tepki gösterenlerden Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de “Bakanlığımız Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, Ankara Batıkent’teki insanlık dışı olayın sorumlularının bulunması, yasal işlem yapılması için emniyet güçlerimiz ve belediye ekiplerimizle çalışmalarını sürdürmektedirler” dedi.

Haberin Devamı

‘İnsana karşı yapılmış gibi’

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaşanan vahşete tepki gösterdi. Batıkent’te hayvanların canına kastedildiğini belirten Çelik, “Yer yüzünde hayatı paylaştığımız canlılara karşı yapılmış eylemin, insana karşı yapılmış eylemden farkı yoktur. (Hayvan hakları yasası Meclis’e gelecek mi?) Tarih şimdi size söyleyemeyeceğim. Cezaların artırılması hassasiyetle üzerinde duruluyor. Fakat önemli olan yüksek duyarlılık oluşmasıdır. Takvimi belli olursa bildiririz” dedi.

Otomobilin plakası sahte

Ankara Yenimahalle’de 13 köpeğin ölmesinin ardından, tedavi altına alınan köpeklerden üçünün daha kurtarılamadığı öğrenildi. Şu ana kadar 16 köpek ölürken, yedi köpeğin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Zehirli tavuk etlerinin atıldığı ileri sürülen beyaz renkli otomobilin plakasının sahte olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

CHP’den hapis cezası teklifi

CHP, Ankara’da 16 köpeğin zehirlenerek öldürülmesi üzerine “hayvan hakları” ile ilgili yasa teklifini yineleyerek yeniden meclis gündemine taşıdı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun imzası ile Meclis Başkanlığı’na sunulan teklif ile Hayvan Hakları Kanunu’nda değişiklik öngörülüyor.

Teklif ile cezaların saklı kalması kaydıyla hayvanlara zehirli gıda verenlerin 2 yıldan az olmamak üzere hapis cezası ile cezalandırılması öngörülüyor. Teklifin gerekçesinde, “Bu eylemlerin faillerinin sadece idari para cezası alarak bırakılması, toplumda güven duygusunu zedelemektedir” denildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın tweetini alıntılayarak, “Bu günahsız varlıkların böyle acı içinde ölmesine neden olan tüm insan müsveddelerini Allah’a havale ediyorum. Ancak, bu gibi olayların bir daha tekrarlanmaması için hukuki yaptırımın önünü açan yasa teklifini ilk oturumda Yüce Meclis’e getireceğiz” paylaşımını yaptı.

Haberin Devamı