Gündem ‘Parasite’ en güçlü aday... Tarantino hayal kırıklığı

‘Parasite’ en güçlü aday... Tarantino hayal kırıklığı

23.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Cannes Film Festivali’nde Quentin Tarantino’nun Margot Robbie, Brad Bitt ve Leonardo DiCaprio’yu başrollere taşıdığı yeni filmi beklentileri karşılamadı. ‘Okja’ ile dikkat çeken yönetmen Joon-Ho yeni filmi ‘Parasite’ ile yarışmanın güçlü adaylarından biri olduğunu kanıtladı

‘Parasite’ en güçlü aday... Tarantino hayal kırıklığı

Amerikan sinemasının en popüler isimlerinden Quentin Tarantino’nun yeni filmi “Once Upon a Time... in Hollywood”, Charles Manson cinayetleri dönemindeki Hollywood’u göstereceği açıklandığından beri heyecanla bekleniyor. Aralarında Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie’nin de olduğu yıldız kadrosuyla da dikkat çeken film, 72. Cannes Film Festivali’nde önceki gün dünya prömiyerini yaptı. Yönetmenin film hakkındaki sürpriz gelişmeleri ele vermeme konusundaki notunun ardından karşımıza çıkan film, Tarantino’nun eski formunun çok uzağında olduğu bir yapım. Tarantino, 1969’da Hollywood’da westernlerde kötü adamı canlandıran bir aktör (DiCaprio) ve onun dublörüne (Pitt) odaklanıyor. Manson cinayetinin kurbanı Roman Polanski’nin eşi Sharon Tate’in yan komşusu olan aktör üzerinden hem Tate’in yaşamına hem de dönemin stüdyo sistemine değinen film, dağınık bir dönem portresi. Filmin Harvey Weinstein skandalının ardından erkeği ve maço sistemi koruma çabası alttan alta hissedilirken, Tarantino her zamanki akıcı mizahından ve amaçlarını zorlanmadan uygulayabilen halinden çok uzak. Yönetmen, kâğıt üzerinde ona bu kadar yakın bir konudan çok daha işleyen bir film bekleyenleri hayal kırıklığına uğratıyor. Filmin en takdiri hak eden yönü, imkan verildiğinde komedide harikalar yaratan Leonardo DiCaprio’nun performansı.

Haberin Devamı

Palmiye’de güçlü bir aday

Altın Palmiye adayları arasında yıldızlaşan film, Güney Kore’nin önemli yönetmenlerinden Bong Joon-Ho’nun yönettiği “Parasite” oldu. Daha önce aralarında “Okja” ve “The Host”un da olduğu filmlere imza atan Joon-ho, yeni filminde fakir bir aileyi merkeze alıyor. Ailenin oğlunun zengin bir evde işe girmesinin ardından ailenin diğer fertleri de aynı evdeki işleri teker teker elde ediyorlar. Film, sınıf çatışmasını mizahtan şiddete uzanan bir şekilde gösterirken kamerasını ve kalbini alt sınıfın yanında tutuyor. Ana akım sinemada, siyasi ve izleyicinin her duygusuna ortak olduğu bir filme imza atan Joon-ho, ‘Parasite’ta hem güçlü bir Altın Palmiye adayı hem de yılın yıldızlaşacak bir yapımını sundu.

Haberin Devamı

‘Parasite’ en güçlü aday... Tarantino hayal kırıklığı

Filmin başrolünde Song Kang-ho (sağ başta) yer alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Kang’ho’ya Choi Woo-shik, Jang Hye-jin, Park So-dam, Lee Sun-kyun ve Jo Yeo-jeong eşlik ediyor.

‘Parasite’ en güçlü aday... Tarantino hayal kırıklığı

MARADONA’DAN BOYKOT

‘İsmini değiştirsinler’

Dünya çapında pek çok kişiye göre yaşayan en büyük futbol efsanesinin hayatını anlatan “Diego Maradona: Asi. Kahraman. Hilebaz. Tanrı.” (Diego Maradona: Rebel. Hero. Hustler. God.) isimli belgesel filme öznesinden itiraz geldi. İki saatlik belgeselin geçen cumartesi günü Cannes Film Festivali’ndeki prömiyerine katılmayan Arjantinli futbol efsanesi Maradona, hem yakınlarına hem de hayranlarına 14 Haziran’da gösterime girecek filmi izlememeleri çağrısı yaptı. Afişte “itiş kakışlı sert oynayan” ve “hileli oynayan” aynı zamanda argoda “torbacı”, “fahişe” anlamında da kullanılan “hustler” kelimesinin yer almasından rahatsız olan Maradona, Univision kanalına verdiği mülakatta, “Ben futbol oynadım, top peşinde koşarak para kazandım, kimseyi dolandırmadım” dedi. Meksika’da teknik direktörlük yapan Maradona “İsmini beğenmedim, ismini beğenmediysem filmi de beğenmem. Gidip izleyecek değilim” dedi.