Gündem Parkta 5 günlük bebek bulundu

Parkta 5 günlük bebek bulundu

01.03.2009 - 13:22 | Son Güncellenme:

.

Parkta 5 günlük bebek bulundu

Kayseri’de bir parkta, 5 gün önce dünyaya geldiği belirlenen erkek bebek bulundu. Hastaneye kaldırıldığında nefes almakta güçlük çeken bebekte, soğuk algınlığına bağlı akciğer enfeksiyonu tespit edildi.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Mimarsinan Parkı’nda dolaşmaya çıkan Mehmet Navruz ile eşi Zarife Navruz, süs havuzunun üzerindeki köprünün ayaklarının altında bebek ağlama sesi duydu. Navruz Çifti, köprünün ayaklarının altında buldukları battaniyeye sarılı bebeği polis karakoluna götürdü.
Karakolda yakınlarının bulunması için bir süre bekletilen bebek, Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde tedavi altına alındı.
Kayseri Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Lokman Çam, kuvözde tedavisi süren bebekte, soğuğa bağlı olarak akciğer enfeksiyonu olduğunu söyledi.
Çam "Bebek bize geldiğinde nefes almada zorluk çekiyordu. Şimdi biraz daha durumu iyi. Tedavisi süren bebeğimizi, tedavisi tamamlandıktan sonra çocuk yurduna teslim edeceğiz" dedi.
Doğduktan 5 gün sonra terk edildiği belirlenen bebeğe, hastane çalışanları "Yusuf" adını verdi.
Yetkililer, 5 gün önce bir hastanede doğduğu tahmin edilen bebeğin yakınlarının bulunması için soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.