Gündem Parsel pafta sorgulama uygulamasından nasıl yararlanılıyor?

Parsel pafta sorgulama uygulamasından nasıl yararlanılıyor?

28.09.2016 - 08:52 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama uygulaması sayesinde vatandaşlar arazi bilgilerine erişim sağlayabiliyorlar. Parsel pafta sorgulama işlemleri TKGM’ye ait resmi internet sitesi üzerinden yapılmaktadır. Parsel pafta sorgulama uygulamasına ilişkin detaylı bilgileri haberimizden öğrenebilirsiniz.

Parsel pafta sorgulama uygulamasından nasıl yararlanılıyor

Ülke sınırları içerisinde bulunan ölçüsü, ve de herhangi bir zaman dilimi içerisinde bulunmakta olan bu kara parçasına parsel adı verilir. Parsellerin birleşimi ile beraber daha da büyük kaya parçalarının oluşmasına ise pafta adı verilmektedir. Bu parsel ve paftalar devletin belirlediği tapular ile birlikte kişiden kişiye geçebilmektedir. Bazı parseller devlete ait olabilirken bazı parseller ise de kişiye özel ya da bir vakfa ait olabilir. Parseller bu şekilde kendi aralarında eşleşirken vatandaşlar da yapılmakta olan bu parsellerin eşleşmesi durumunda vatandaşların hızlı bir şekilde tapu alış verişini sağlamaktadır. Tapu bakımından düşünülen bu parseller üzerine herhangi bir işletim sistemi kurulması mümkündür. Artık vatandaşlar hızlı bir şekilde gerçekleşen bu zaman dilimi içerisinde parsellerin tapusunu kendi üzerlerine geçirerek çok daha kolay bir şekilde bu gibi çalışmalarda bulunabilir.

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Parsel pafta sorgulama işlemi de işte bu noktada meydana gelir. Parsel pafta sorgulama adına verilen bu hizmetlerden biri olan bu işlemlerin yapılması için gereken pek çok işlem vardır. Artık kafamızda kurduğunuz projeyi canlandırmak hayatımızı hareketlendirmek ve de yapılmakta olan tüm işlemlere hız katmak amacı için bizler ne zaman olursa olsun bu gibi çalışmalardan yardım alabilmekteyiz. Yapılan çeşitli işlemler sonucunda meydana çıkagelen bir başka işlem olarak bilinen parsel pafta sorgulama adında verilen bu hizmet artık günümüzde pek çok kişi tarafından kullanılmaktadır. Parsel pafta sorgulama adında verilen bu hizmet oldukça geniş çaplı bir hizmettir. Çünkü artık vatandaşlar bir imar almak istediklerinde Tapu Kadastro Müdürlüklerine gitmelerine gerek kalmadan çok daha kısa bir zaman dilimi içerisinde bu işlemlerden yararlanarak gereken çalışmalardan yararlanabilirler. Kısa bir zaman dilimi içerisinde verilen bu çeşitli işlemlerden biri olan parsel pafta sorgulama işlemi herkesin kolay bir şekilde kullanabildiği işlemlerden biri olmuştur. Geliştirilen sistemler arasında bulunan bu parsel pafta sorgulama işlemi artık pek çok kişi tarafından yapılan bir işlemdir. Vatandaşlar da hızlı bir şekilde bu parsel pafta sorgulama işleminden yardım alabilirler. Çünkü parsel pafta sorgulama işlemi internet üzerinden verilen bir hizmet olmuştur. Herkesin erişim sağlayabildiği bu parsel pafta sorgulama işlemi sayesinde vatandaşlar oldukça kolay bir şekilde bu gibi işlemlerinden yardım alabilirler. Parsel pafta sorgulama adına düzenlenen bu işlemi kullanarak da herhangi bir zaman kaybına uğramadan sistemden bilgi alabilirler. Parsel pafta sorgulama ekranı üzerinden yapılmakta olan bu çalışmalar ve de vatandaşların kolay bir şekilde yapabilmesini sağlayan bu çalışmalar herkesin ortak bir kullanımına sahiptir. İster uygu üzerinde bulunan fotoğrafını görerek isterlerse de gereken tüm işlemler üzerinden yeterli bilgileri alarak artık vatandaşlar oldukça kolay bir şekilde bu verilen çalışmalardan yararlanabilirler.