Gündem Paşalı’nın katili eski kocası için ‘akıllı’ raporu

Paşalı’nın katili eski kocası için ‘akıllı’ raporu

15.03.2011 - 00:59 | Son Güncellenme:

Ankara Adli Tıp Kurumu, kötü muamele görüp boşandıktan sonra devlet tarafından koruma altına alınmayan Ayşe Paşalı’yı 11 yerinden bıçaklayarak öldüren eski kocası İstikbal Yetkin’in, cezai ehliyetini etkileyebilecek bir akıl hastalığının olmadığına karar verdi

Paşalı’nın katili eski kocası için ‘akıllı’ raporu

Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Paşalı’yı 17 Aralık 2010’da öldüren ve ağırlaştırılmış müebbetle yargılanan Yetkin’i, cezai ehliyetini etkileyebilecek akıl hastalığı olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevketmişti.
Adli tıp uzmanı Dr. Bahri Melih Ünal’ın muayene ettiği Yetkin hakkında hazırlanan 3 Mart 2011 tarihli rapor, mahkemeye gönderildi. Raporda, “Kişinin yapılan muayenesinde, TCK’nın 32. maddesi kapsamında cezai ehliyetini etkileyecek bir akıl hastalığı, zeka geriliği tespit edilemediği, suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak ve davranışlarını yönlendirme yeteneğine sahip olduğu, 7 Aralık 2010’da tasarlayarak adam öldürme suçuna karşı cezai sorumluluğu tam olduğu müşahade edilmiştir” denildi.