Gündem Pasifik’i kulaçla geçecek

Pasifik’i kulaçla geçecek

15.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Atlantik Okyanusu’nu yüzerek geçen ilk insan Lecomte hedefini ‘uzattı’...

Pasifik’i kulaçla geçecek

ABD’li rekortmen yüzücü Benoit Lecomte (44), Pasifik Okyanusu’nu yüzerek geçecek. Lecomte, hedefini gerçekleştirdiği takdirde, Pasifik’i yüzerek geçen ilk insan olarak da tarihe geçecek. 1998’de Atlantik Okyanusu’nu yüzerek geçen ilk insan olan Lecomte 14 Nisan’da Japonya’dan başlayacağı 8 bin 851 km’lik yolculuk için hazırlanıyor. Lecomte, günde 8 saat yüzecek ve kendisine tahsis edilmiş bir katamaranda dinlenecek.

Haberin Devamı

YÜZME sırasında bileğine takılacak olan cihazla rekortmene köpek balıklarının yaklaşması engellenecek. Lecomte yüzdüğü sekiz saat boyunca dünyayla iletişimini de koparmayacak. Özel hazırlanan bir maske sayesinde, teknedekilerle konuşabilecek, kendisine gelen e-postaları görebilecek. Yüzücünün sağlığı derisinin altına yerleştirilecek mikroçiple takip edilecek.

Hayır kurumlarına bağışlayacak
Aslında mimar olan Lecomte 1991’de babasını kanserden kaybettikten sonra yüzmeye başladı. Lecomte, eğer denemesi başarılı olursa, alacağı parayı kanser araştırmaları ve kanser destek platformu kurma çalışmalarına harcayacak.