Gündem Patlamanın olduğu sokakta inceleme! Vatandaşlar sabah evlerine döndü

Patlamanın olduğu sokakta inceleme! Vatandaşlar sabah evlerine döndü

04.10.2023 - 14:27 | Son Güncellenme:

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde boş dükkanda alimünyum fosfit ile suyun tepkimeye girmesi neticesinde meydana gelen patlamanın ardından ekipler olay yerinde incelemelerde bulundu. Etrafa zehirli gaz yayılma ihtimali dolayısıyla tahliye edilen binalardaki vatandaşların evlerine sabah döndü.

Patlamanın olduğu sokakta inceleme Vatandaşlar sabah evlerine döndü

Olay, dün gece saatlerinde Hacı Osman Mahallesi Özer Sokak’ta bulunan boş dükkanın 2’nci katında meydana geldi. İddiaya göre, dükkanda depolanan alüminyum fosfit ile suyun reaksiyona girmesi neticesinde patlama meydana geldi. Patlamanın şiddetiyle dükkanın camları kırıldı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine adrese itfaiye, kimyasal olaylara müdahale aracı, AFAD, UMKE, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Etrafa zehirli gaz yayılma ihtimaline karşı ekipler bölgede geniş güvenlik önemleri aldı. Dükkanın çevresindeki binalar tedbir amaçlı tahliye edildi. Koruyucu kıyafetlerini giyen itfaiye ekipleri dükkanın içine girerek, reaksiyona girmeyen kimyasal ürünleri bertaraf etti. Bertaraf edilen ürünlerin İzmit Atık ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme AŞ'ye (İZAYDAŞ) götürüleceği bildirildi.

Patlamanın olduğu sokakta inceleme Vatandaşlar sabah evlerine döndü

VATANDAŞLAR EVLERİNE DÖNDÜ

Etrafa zehirli gaz yayılma ihtimali dolayısıyla binalardan tahliye edilen vatandaşların, sabah saatlerinde evlerine yeniden dönmelerine izin verildiği öğrenildi. Olay yeri inceleme ekipleri ise bölgede incelemelerde bulundu. Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar da olay yerine gelerek, ekiplerden bilgi aldı.

Haberin Devamı

4 KİŞİ GÖZALTINDA

Kocaeli'nin Körfez ilçesi Hacıosman Mahallesi Bağdat Caddesi'nde haşere ilaçlaması yapan bir iş yerinde meydana gelen alüminyum fosfit patlaması ve çıkan yangın ile ilgili olarak sorumlu görülen 2 mühendis ve 2 işçi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürüyor.

 

RUHSAT BAŞVURUSU SONUÇLANMAMIŞ

Öte yandan iş yerinin ruhsat için belediye ve Tarım İl Müdürlüğü'ne başvuru yaptığı, ancak başvuru sürecinin sonuçlanmadığı öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.