Gündem Patlatılan şüpheli valizden çöp çıktı

Patlatılan şüpheli valizden çöp çıktı

07.10.2008 - 21:29 | Son Güncellenme:

.

Patlatılan şüpheli valizden çöp çıktı

KOCAELİ İzmit İlçesi'nde, bir banka önüne bırakılan şüpheli bir valiz korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Şüpheli valiz nedeniyle banka içinde yaklaşık yarım saat mahsur kalan görevliler, daha sonra banka güvenlik görevlileri kontrolünde koşarak bankayı boşalttı. Olay yerine gelen bomba imha uzmanlarının fünyeyle patlattığı valizin içerisinden çöp çıktı.
Ömerağa Mahallesi, Alemdar Caddesi'nde bugün saat 19.00 sıralarında, bir banka (Türkiye Ekonomi Bankası) şubesi önündeki kaldırıma bırakılan şüpheli bir valiz, vatandaşlar tarafından fark edildi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis memurları, kuşkulu bulunan bu valizi inceleyerek olay yerine bomba imha uzmanı ekiplerini çağırdı.
Banka içersindeki görevliler ise banka içerisinde yaklaşık yarım saat boyunca, şüpheli valiz nedeniyle mahsur kaldı. Daha sonra yaklaşık 25 personelden oluşan banka çalışanları, bankanın güvenlik görevlilerinin kontrolünde, koşarak bankayı boşaltı.
Kısa süre içerisinde, olay yerine gelen bomba imha uzmanı ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri alarak yolu trafiğe ve yaya geçişine kapattı. Fünyeyle patlatılan çantanın içerisinden meyva sandığı, su şişeleri, çorap, havaii fişekler ve yemek artıkları çıktı.
Daha sonra yol, tekrar trafiğe ve yaya ulaşımına açıldı.