Gündem Kandil'de PKK'ya SİHA şoku! 2 sözde yönetici etkisiz hale getirildi

Kandil'de PKK'ya SİHA şoku! 2 sözde yönetici etkisiz hale getirildi

11.07.2022 - 10:53 | Son Güncellenme:

Kandil'de mağaraya girmeye çalışan PKK'nın 2 sözde yöneticisi SİHA atışıyla etkisiz hale getirildi. Öte yandan Pençe Kilit bölgesinde de 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Kandilde PKKya SİHA şoku 2 sözde yönetici etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyi Kandil bölgesinde örgütün sözde yöneticisi olduğu değerlendirilen 2 teröristin, silahlı insansız hava aracı (SİHA) atışıyla etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan açıklamada, terörle mücadelenin artan azim ve kararlılıkla devam ettiği belirtilerek, "Sınır ötesindeki terör hedefleri havadan ve karadan vurulurken insansız hava araçları ile hudut hattı ve bölge sürekli kontrol altında tutuluyor. Bu kapsamda Kandil'de bir mağaraya doğru hareket eden 2 terörist tespit edildi. SİHA tarafından aralıksız takip edilen teröristler mağaranın girişine ulaştıkları sırada yapılan atışla etkisiz hale getirildi" denildi.

ÖLDÜRÜLEN TERÖRİSTLER SÖZDE YÖNETİCİ

Öte yandan; etkisiz hale getirilen 2 teröristin, örgütün sözde yöneticilerinden olduğunun değerlendirildiği açıklandı.

 PENÇE KİLİT DUYURUSU

Milli Savunma Bakanlığı'ndan terörle mücadeleye ilişkin de yeni bir açıklama geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Durmak yok, yorulmak yok, mücadeleye devam! Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 3 PKK’lı terörist etkisiz hâle getirildi. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terör inlerini yerle bir etmeyi azim ve kararlılıkla sürdürecek." denildi.

Haberin Devamı

Kandilde PKKya SİHA şoku 2 sözde yönetici etkisiz hale getirildi