Gündem Pendik'te metruk binada bir kişi ölü bulundu: 5 kişi gözaltına alındı

Pendik'te metruk binada bir kişi ölü bulundu: 5 kişi gözaltına alındı

19.07.2023 - 17:30 | Son Güncellenme:

Pendik'te dün gece saatlerinde çıkan silahlı kavgada bir kişi hayatını kaybetti. Polisin yaptığı incelemede olaya karıştığı tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Pendikte metruk binada bir kişi ölü bulundu: 5 kişi gözaltına alındı

Olay, dün gece Yayalar Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre iki grup arasında silahlı kavga çıktı. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerde 22 yaşındaki Ahmet Çal'ın, metruk bir bina içerisinde başından silahla vurularak hayatını kaybettiği anlaşıldı. Polis geldiğinde olay yerinde bulunan B.G. ve F.B. isimli 2 kişi emniyete götürülerek ifadesine başvurulurken, yapılan aramada 1 boş tüfek kartuşu, 1 fişek ve 85,3 gram esrar ele geçirildi. B.G. ve F.B., polise verdiği ifadede, Ahmet Çal ile yaşadıklarını, silah sesini duyduklarında 3 kişinin olay yerinden kaçarak uzaklaştığını gördüklerini söyledi. 

Haberin Devamı

Yapılan incelemeler sonucunda, olaya karıştığı tespit edilen G.D., Y.D., B.G., S.K. ve A.K. yaşadıkları evlerde yakalanarak gözaltına alındı. 

Sorgulamada, G.D.'nin pompalı tüfek ile metruk binaya doğru ateş açtığı belirlenirken, açılan ateş sonucunda Ahmet Çal'ın başından vurularak hayatını kaybettiği tespit edildi. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 pompalı tüfek ve 3 tüfek mermisi ele geçirildi. Şüphelilerin çeşitli suçlardan toplam 58 kayıtları olduğu belirlendi.

Yakalanan şüpheliler, 'Kasten Öldürme' suçundan bugün adliyeye sevk edildi.