Gündem Pera Müzesi’nde 18 üniversiteli

Pera Müzesi’nde 18 üniversiteli

11.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Pera Müzesi, 8 Temmuz’da Avusturya Liseliler Derneği Kadın Platformu’nun yaklaşık 11 yıldır yürüttüğü ‘Ben Çalışmak İstiyorum’ projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerinde üniversite eğitimi gören 18 genç kadını ağırladı.

Pera Müzesi’nde 18 üniversiteli

Gençler, Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi koleksiyonlarının yanı sıra ‘Sarsılan İmge’ ve ‘İstanbul’da Deniz Sefası’ sergilerini gezdi.

Haberin Devamı

156 öğrenci faydalandı

Proje kapsamında İstanbul’da birer ay staj görerek iş hayatıyla tanışacak olan kız öğrencilere, müze, koleksiyonlar ve sergiler hakkında detaylı bilgi verildi. Programa katılan öğrenciler, müzede devam etmekte olan ‘Sarsılan İmge’ ve ‘İstanbul’da Deniz Sefası’ ile Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarından derlenen ‘Kesişen Dünyalar: Elçiler ve Ressamlar’, ‘Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri’ ile ‘Kahve Molası: Kütahya Çini ve Seramiklerinde Kahvenin Serüveni’ sergilerini ilgi ile gezdi. Avusturya Liseliler Derneği üyelerinin katılımı ile oluşturulan ALD Kadın Platformu’nun yürüttüğü proje, Özellikle Anadolu’da ve büyük kentlerde kadınların aktif iş hayatına katılımlarının sınırlı olması gerçeğini değiştirmek ve çalışmak isteyenlere iş fırsatları yaratmak hedefiyle oluşturuldu. Proje kapsamında 2008 yılından bu yana toplam 156 kız öğrenci İstanbul’da staj yapma fırsatı buldu.