Gündem Peş peşe orman yangını haberleri! Kontrol altına alındı

Peş peşe orman yangını haberleri! Kontrol altına alındı

13.08.2023 - 17:56 | Son Güncellenme:

İzmir, Mersin ve Mardin'den peş peşe yangın haberleri geldi. Yangınlar kontrol altına alındı.

Peş peşe orman yangını haberleri Kontrol altına alındı

Aliağa ilçenin Karaahmetli Mahallesi Yuntdağı mevkinde makilikte, saat 15.45 sıralarında, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İlk müdahalesi 16.06'da yapılan yangına, ihbar üzerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 uçak, 5 helikopter, 17 arazöz, 5 su ikmal aracıve 2 dozer sevk edildi.

Haberin Devamı

YANGIN KONTROL ALTINDA

İzmir'in Aliağa ilçesinde, Karaahmetli Mahallesi Yuntdağı mevkisinde saat 15.45’te makilik alanda çıkan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle 2 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

MERSİN

Mersin'in Erdemli ilçesinde orman yangını çıktı. Yangına havadan ve karadan müdahale edildi.

Edinilen bilgiye göre, Erdemli'nin Kayacı vadisinde öğle saatlerine doğru ormanlık alanda
yangın çıktı. Yangın kısa sürede büyüyerek yayılırken, Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler hemen müdahaleye başladı.

Ekipler yangını kontrol altına almak için havadan ve karadan müdahalelerini sürdürdü.

Peş peşe orman yangını haberleri Kontrol altına alındı

KONTROL ALTINA ALINDI

Mersin’in Erdemli ilçesi Limonlu Mahallesi Kayacı Vadisi mevkisinde çıkan orman yangını, ekiplerin havadan ve karadan müdahalesiyle 5 saatte kontrol altına alındı. Ekiplerin bölgedeki soğutma çalışması devam ederken, zarar gören alanın ise hava aydınlandığında belli olacağı bildirildi.

Haberin Devamı

MARDİN

Mardin'de kırsal iki mahalle arasında çıkan örtü yangınında rüzgar nedeniyle alevler ormana sıçradı. 5 hektarlık alanda etkili olan yangının söndürülmüse için ekipler çalışmalarını sürdürdü.

Örtü yangını, saat 17.00 sıralarında Artuklu ilçesi kırsal Elmabahçe ve Mazıdağı ilçesi kırsal Kışlak mahalleleri arasındaki bölgede çıktı. Rüzgarın etkisiyle alevler ormana sıçradı. yangını görenlerin ihbarı ile bölgeye Mardin ve Diyarbakır Orman İşletme müdürlükleri ile itfaiye ekipleri sevk edildi.

HAVADAN DA MÜDAHALE EDİLEN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI

Mardin’in Artuklu ilçesinin kırsal Elmabahçe ve Mazıdağı ilçesinin kırsal Kışlak mahalleleri arasındaki bölgede çıkan orman ve örtü yangını kontrol altına alındı. Karadan Mardin ve Diyarbakır Orman İşletme müdürlükleri ile itfaiye ekiplerinin, havadan da jandarmaya ait helikopterlerin müdahalesi ve köylülerin de desteğiyle yaklaşık 4 saatte kontrol altına alınan yangın sonrası soğutma çalışmaları devam ediyor.