Gündem Philip Hoffman da Berlin’de olacak

Philip Hoffman da Berlin’de olacak

07.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Berlinale’nin ilk sabahında ana yarışma jürisi 4 bine yakın gazetecinin karşısına çıktı. Ve tabii geçen hafta hayatını kaybeden Philip Seymour Hoffman da unutulmadı

Philip Hoffman da  Berlin’de olacak

64. Berlin Film Festivali dün iddialı açılış filmi Wes Anderson’ın ‘The Grand Budapest Hotel’in gösterimiyle başladı.
Her yıl olduğu gibi festivalin ilk sabahında Berlinale’yi takip eden 4 bine yakın gazetecinin karşısına çıkan ilk isimler Altın Ayı’ya karar verecek ana yarışma jürisiydi. Ang Lee’nin yönettiği ‘Brokeback Dağı’ (Brokeback Mountain) ve ‘Buz Fırtınası’ (Ice Storm) gibi önemli filmlerin yapımcısı jüri başkanı James Schamus, James Bond filmlerinin yapımcısı Barbara Broccoli, ‘Eternal Sunshine of the Spotless Mind’da imzası bulunan Fransız yönetmen Michel Gondry, İranlı yönetmen ve ressam Mitra Farahani, ‘Zincirsiz’ (Django Unchained) ve ‘Soysuzlar Çetesi’yle (Inglourious Basterds) iki Oscar sahibi Christoph Waltz, Danimarkalı Trine Dyrholm, Hong Konglu aktör Tony Leung ve Amerikalı aktris Greta Gerwig, tam kadro basının karşısındaydı.

‘O kadar saf değiliz’
İlk sorulardan biri Dylan Farrow’un Woody Allen hakkındaki çocuk tacizi iddialarıyla ilgiliydi. Sinema dünyasını birbirine katan bu iddiaları sanat ve etik ayrımıyla birleştiren bir soruyla jüriye fikirleri soruldu. Bu soruya yanıt vermek istemeyen ve birbirilerine bakan jüri üyelerinden bazıları ‘James’ diye feryat etti ve Schamus anı kurtararak festival komitesinin etik değerleri göz önünde bulundurarak seçki yaptığını düşündüklerini söyledi.
Toplantı sırasında jüri başkanı Schamus, gelen sorularının önünü bir espriyle kesti: “Herhalde gazetecilerle dolu bir odada izlemediğimiz yarışma filmleriyle ilgili spekülasyon yapacak kadar saf değiliz!”
Toplantının sonunda bir gazeteci geçen hafta ani ölümüyle sinema takipçilerini yasa boğan Philip Seymour Hoffman’ın bu trajedi yaşanmasa Berlinale’ye katılacağını belirtti. Schamus, bunun üzerine Hoffman’ın kaybından duyulan acıyı tarif etti: “Ama Hoffman burada olacak. Festivalde onun anısına ‘Capote’ gösterilecek ve o burada olacak. Festivaller bunun içindir. Hem yasını tutmak hem anısını onurlandırmak...”

Haberin Devamı


Müthiş bir açılış filmi

Wes Anderson’ın ‘rüya’ oyuncu kadrosuyla çektiği ‘The Grand Budapest Hotel’ filmi, dün Berlinale’de dünya prömiyerini yaptı. Film, büyük beğeni toplarken, gösterimin ardından başrolü üstlenen Ralph Fiennes ve Tony Revolori’nin yanı sıra yan rollerdeki oyuncular basının sorularını yanıtladı. Ağırlıklı olarak Anderson ve gözde aktörü Murray arasında geçen şakalaşmalarla ilerleyen toplantıda, Murray, Anderson’ın küçücük roller için bile uzun çekimler yaptığını aktardı. Anderson ise filmin ilham kaynağının ünlü Avusturyalı yazar Stefan Zweig olduğunu belirtti.