Gündem Pixies hasreti sonra erdi

Pixies hasreti sonra erdi

26.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

1990’lı yılların en önemli gruplarından Pixies, önceki akşam yıllar süren bekleyişten sonra, Türkiye’deki ilk konserini Blackbox’ta verdi.

Pixies hasreti sonra erdi

1990’lı yılların en başarılı gruplarından olan ve uzun yıllar süren sessizliklerini, bu yıl yayınladıkları ‘Indie Cindy’ albümüyle bozan Pixies, önceki akşam İstanbul’un en yeni ve ses sistemiyle en iddialı konser salonu Black Box’ta sahneye çıktı. İstanbul’da ilk kez konser veren Pixies, 2013’te gruptan ayrılan basçı ve vokalist Kim Deal’ın yerindeki Paz Lenchantin ve esas kadro Black Francis, David Lovering ve Joey Santiago ile konserin başlama saati 21.30’da sahnedeydi.
Bis’te üç parça
Genç ve yaşlı hayranlarının çığlıklarının arasında sahneye çıkan grup tek kelime etmeden konsere başladı. Ayakta duran seyircileri ve oturduğu yerlerde duramayanları jest ve mimikleriyle kurduğu samimi ilişkiyle coşturan vokalist Black Francis, performansının doruklarındaydı. ‘Indie Cindy’den ‘Here Cames Your Man’e eski ve yeni şarkılarını seslendiren grup, seyircilerden tam not aldı. Konserin en coşkulu alkışlarıysa ‘Lalala Love U’nun sonunda mikrofona geçerek son birkaç kıtayı seslendirdikten sonra, iki parmağını dudaklarına götürüp seyircilere öpücük atan baterist David Lovering’e gitti.
Topluluk şarkı sözleri haricinde tek kelime etmeden sonlandırdıkları konseri yerlere eğilip seyircileri selamlayarak tamamladıysa da elbette bunca yılın hasretiyle alkışlayan izleyicilere dayanamayıp bis için geri döndü. ‘Aralarında ‘Where is My Mind’ın da olduğu üç parça çalan grup, izleyiciye el sallayarak gitti.