Gündem PKK’nın sığınakları tek tek imha ediliyor

PKK’nın sığınakları tek tek imha ediliyor

24.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Doğu ve Güneydoğu’da terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlar sürüyor. Operasyonlarda PKK’nın sığınakları ortaya çıkarıldı, çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi, 2 PKK’lı terörist öldürüldü

PKK’nın sığınakları  tek tek imha ediliyor

PKK’nın kış üslenmesini önlemek için Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde düzenlenen operasyonlar, kesintisiz olarak sürüyor. Bitlis ve Erzurum’da düzenlenen terör operasyonlarında, çok sayıda silah ve mühimmat bulundu. 2 PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, “Şehit Jandarma Üsteğmen Ömer Bozkurt Operasyonu” kapsamında güvenlik güçleri tarafından Bitlis kırsalındaki Sehi ormanları bölgesinde 15-18 Kasım tarihlerinde arazi arama ve tarama faaliyeti yürütüldü.

Silah ve mühimmat

Operasyonda, farklı noktalarda muhtelif yaşam alanları ve sığınaklar tespit edildi, çeşitli yaşam malzemeleri ele geçirildi. Basma düzenekli altı el yapımı patlayıcı ve dokuz anti personel mayını imha edildi.

Erzurum’un Karayazı ve Güllü mahallelerinde 20 Kasım’da, “Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Şükrü Şahin Operasyonu” düzenlendi.

Erzurum İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü unsurları tarafından yapılan aramalarda, iki AK-47 Kalaşnikof piyade tüfeği ve buna ait 120 fişek ile dört şarjör, bir RPG-7 roketatar ve bu silaha ait iki mühimmat, dört el bombası, tabanca, el telsizi, dizüstü bilgisayar, örgütsel doküman ile çok sayıda yaşam malzemesi ele geçirildi. Operasyon sırasında 2 PKK’lı ile sıcak temas sağlandı. Çıkan çatışmada 2 PKK’lı öldürüldü.

Haberin Devamı

İzmir’de operasyon

İzmir İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, bazı şüphelilerin törör örgütü Türkiye Kuzey Kürdistan Kurtuluş Örgütü’ne yardım sağlamak için Buca ilçesindeki bir çiftlik evinde silah ve mühimmat depoladığını belirledi. Teknik ve fiziki takip ardından, önceki gün Karaağaç Mahallesi’ndeki eve operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında A.A. ile M.E. gözaltına alındı, evdeki aramalarda ruhsatsız 2 tabanca, ruhsatsız 4 av tüfeği ve bu silahlara ait çok sayıda mühimmat, ayrıca örgütsel doküman ele geçirildi.

Terhisine 50 gün kala şehit oldu

Hakkari Şemdinli’de dün PKK’lı teröristler tarafından doçka ile saldırı düzenlendi. Saldırı sırasında konteyner içerisinde olan 20 yaşındaki Piyade Tankçı Er Oğuzhan Karaca ağır yaralandı. Karaca terhisine 50 gün kala şehit oldu. Bekar olan ve sivil hayatında kaportacılık yapan şehit Oğuzhan Karaca’nın, Facebook’ta sevgilisi ‘Zeynep’in’ adını mermilerle yazdığı görüldü. Oğuzhan Karaca’nın 12 Eylül günü yaptığı paylaşımda evini özlediğini belirterek, “Oğuz boylu, Bozkurt soylu, Ey Türk oğlu! Soyun sürsün, kaderin gülsün, başın dik, alnın açık, kılıcın keskin, ocağın mutlu bayramınız kutlu olsun. Hakkari’den selam olsun herkese” diye yazdı. (DHA)