Gündem PKK’lı terörist nokta operasyonla vuruldu

PKK’lı terörist nokta operasyonla vuruldu

28.09.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milli İstihbarat Teşkilatı, PKK ile işbirliği ve ABD ile de dirsek teması kurduğu belirtilen KYB’nin etkin olduğu Süleymaniye’nin kırsalında hassas bir operasyona daha imza attı.

PKK’lı terörist nokta operasyonla vuruldu

ANKARA Milliyet - MİT’ten yapılan bilgilendirmeye göre; terör örgütü, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde kararlılıkla yürütülen operasyonlar dolayısıyla kadrolar kazanmak amacıyla alternatif arayışlara girdi. MİT mensuplarınca sahadaki ajan ağı vasıtasıyla sürdürülen hassas çalışmalarda; örgütün, terörist aktarımını ilk etapta Avrupa Alanı’na yaptığı, sonrasında Irak ve Suriye’ye kaydırdığı tespit edildi. MİT, PKK/KCK mensubu “Berxwedan Çiyager” kod adlı Mazlum Öztürk’ün Ağustos 2022’de Türkiye’den Avrupa Alanı’na geçiş yaptığı, Avrupa Demokratik Kürdistanlılar Toplum Kongresi’nin çağrısı kapsamında birçok faaliyete katıldığı, Ocak 2023’te Fransa’dan örgütün kırsal kadrosuna katılarak silahlı faaliyet yürütmeye başladığı ve güvenlik güçlerine karşı eylem gerçekleştirmek üzere suikast eğitimleri aldığını belirledi. Türkiye’de sansasyonel eylemler yapmak üzere eğitilen terörist, Süleymaniye kırsalında MİT operasyonuyla etkisiz hale getirildi.

Haberin Devamı

Bakan Güler uyarmıştı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, geçen hafta Milliyet’e yaptığı açıklamada, şunları söylemişti: “Süleymaniye’de terör faaliyetlerinin artmasıyla ilgili Bafıl Talabani sürekli olarak ikaz ediliyor. ‘Lütfen terör örgütleriyle ilişkinizi kesin. Her halükârda sizin aleyhinize olacak’ diye ve oluyor. Durum da böyle gelişiyor. Yaptıklarını, faaliyetlerini hepsini takip ediyoruz, biliyoruz. Havaalanı ile ilişkimizi tamamen kopardık. Umuyorum ki Bafıl Talabani bu terör örgütlerine verdiği desteği bir an önce keser. Ama hem Iraklı hem KDP’li dostlarımızla oturuyoruz konuşuyoruz. Bunların doğrultusunda da yapılması gerekenler yapılıyor.”