Gündem PKK'lılar Irak'tan siste sızarak iki askeri Kanas'la şehit etmiş

PKK'lılar Irak'tan siste sızarak iki askeri Kanas'la şehit etmiş

13.04.2012 - 14:40 | Son Güncellenme:

.

PKKlılar Iraktan siste sızarak iki askeri Kanasla şehit etmiş

Şırnak'ın Uludere İlçesi Irak sınırında bulunan Geymuşule üst bölgesinde 2 uzman çavuşun şenit olduğu saldırıyı PKK'lı teröristlerin yoğun sisli havayı fırsat bilerek, uzun namlulu suikast silahı Kanas'la gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Sınır kesimindeki karakol ve üst bölgelerine takviye komandolar sevkedilirken, PKK'lıları etkisiz hale getirmek için de operasyonlar aralıksız sürdürülüyor.

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nın Irak sınırına sıfır noktada bulunan ve sınır güvenliğini sağlayan Geymuşule üst bölgesine PKK'lıların yoğun sisli havayı fırsat bilerek suikast silahı Kannas ile saldırdığı ortaya çıktı. Sıfır noktada bulunan Geymuşule üst bölgesini korumasını sağlayan bir tim sabah saat 07.00 sıralarında sınıra daha hakim olan bir tepeye doğru yola çıktı. Bu sırada sisli havada sınıra sızan bir grup PKK'lı time uzun namlulu suikast silahı Kannas'la ateş açtı. Açılan ateşte Bayram Tekin ile Caner Kesimal şehit olurken, 3 uzman çavuş da yaralandı. PKK'lıların üst bölgesinde bulunan askerlerin karşılık vermesiyle yoğun sisli havadan yararlanarak kaçtıkları belirtildi. PKK'lıların sınıra yaklaşık 25 kilomtere mesafede bulunan Haftanin Kampı'ndan geldikleri ve yine buraya kaçtıkları öğrenildi.

OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Haberin Devamı

Baharın gelmesiyle birlikte sığınak ve mağaralarından çıkıp eylem hazırlığında olan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyonlar hava destekli sürdürülüyor. Sınır hattında yoğun hava hareketliliği yaşanırken, Şırnak 23'uncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan operasyon bölgeleri ve sınır birliklerine özel eğitimli komandolar sevkedildi. Sınırın sıfır noktasında bulunan karakol ve üst bölgeleri komandolar ile takviye edildi.

Sınır kesiminde PKK'lıların bulunduğu bölgelerin de Kobra helikopterler tarafından yoğun ateş altına alındığı ve zaman zaman bombalandığı öğrenildi.

Bu arada Şırnak'taki Küpeli Dağı eteklerinde bulunan Akçay Tugay Komutanlığı'ndan çıkış yapan yaklaşık 60 sivil plakalı minibüs ve Kirpi adı verilen araçlarla operasyon bölgelerine asker sevkiyatı yapıldı. Sevkiyat sırasında konvoyo frekans karıştırıcı Jammerli araçlar eşlik etti.