Gündem PKK’ya yine kritik nokta operasyon

PKK’ya yine kritik nokta operasyon

23.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Terör örgütünün sözde üst düzey isimlerine nokta operasyonlar düzenleyen MİT, Irak’ın Gara bölgesinde PKK’nın iletişim altyapı sorumlusunu da etkisiz hale getirdi.

PKK’ya yine kritik nokta operasyon

ANKARA Milliyet - MİT tarafından Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde düzenlenen operasyonda, PKK/KCK’nın sözde özel güç bünyesinde faaliyet gösteren ve örgütün iletişim altyapısından sorumlu olan “Rodi” kod adlı Emre Şahin etkisiz hale getirildi.
Örgütün iletişim altyapısını kuran ve işleyişinden sorumlu olan Emre Şahin’in Murat Karayılan’a bağlı olarak örgütün gizli haberleşme yöntemleri üzerine çalıştığı tespit edildi.

Haberin Devamı

Korumasıyla öldürüldü

Örgütün haberleşme altyapısına darbe vurmak amacıyla terörist Şahin, öncelikli etkisiz hale getirilecek kritik hedefler listesine dâhil edildi. MİT’in Gara’da görevli saha ajanları, Emre Şahin’in faaliyet alanına sızmak için özel özel olarak görevlendirildi. Saha ajanları tarafından, haberleşme altyapısına zarar verildi ve arızanın giderilmesi için Şahin’in görevlendirilmesi sağlandı. MİT, yaşanan arızayı gidermek için intikal eden teröristi başarılı bir operasyonla korumasıyla birlikte etkisiz hale getirdi.

Örgüt içerisindeki en iyi yazılımcı olarak bilinen Şahin, PKK/KCK paralelinde faaliyet yürüten Eskişehir Demokratik Öğrenci Derneği (EDÖDER) ve Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Eskişehir yapılanması içinde çeşitli görevlerde bulundu. Ardından 2014 yılında PKK/KCK kırsal kadrolarına katıldı. Örgüte katılımı sonrası Şırnak kırsalında Türk güvenlik güçlerine karşı faaliyet gösteren Emre Şahin, 2019 yılında Irak alanına geçti. Irak’ın kuzeyinde fünye ve patlayıcı madde üretimi konusunda çalışmalar yürüten Şahin, 2020 yılı itibariyle ‘Özel Güç’ içerisinde sorumlu seviyede görevlendirildi.

Haberin Devamı

Terörist Emre Şahin, örgüt mensuplarınca kullanılan şifreli haberleşme yöntemlerini geliştirdi, örgütün hacker biriminin sorumluluğunu yürüttü.