Gündem Plakadan HGS kaçak geçiş sorgulama işlemleri!

Plakadan HGS kaçak geçiş sorgulama işlemleri!

11.04.2016 - 10:00 | Son Güncellenme:

Plaka bilgilerinizle HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama sayesinde araç kullanımında herhangi bir sorunla karşılaşmamış olacaksınız. HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama nereden yapılır haberimizde

Plakadan HGS kaçak geçiş sorgulama işlemleri

Son yıllarda çokça artan araç yoğunluğundan dolayı genellikle trafikte sıkışıklıklar söz konusu olmuş ve bazen kazalar da meydana gelmiştir. Bu durum ise en çok da köprü ve otoyol girişlerinde çoğu zaman sıkıntı olmaya başlamıştı. Bunun önüne geçebilmek adına HGS sistemi geliştirilmiştir durumdadır. Bu sistem sayesinde ise köprü ve otoyol geçiş ücretini durmadan geçtiğiniz zaman seri bir şekilde sistem sizden almaktadır. Hızlı geçiş sistemini kullanabilmek için yapmanız gereken ilk önce herhangi bir PTT kurumuna ya da HGS ile anlaşmalı olan bir bankaya gitmeniz lazımdır. Buralardan kendinize bir tane HGS hesabı açtıktan sonra size bir adet HGS çipi verilecektir. Bu HGS çipini aldıktan sonra aracınızın ön camına takmanız lazımdır. Geçiş yapacağınız sırada ise köprü ya da otoyol girişlerinde yer alan HGS gişeleri sizin HGS çipinizi otomatikken okuyarak geçiş ücretini sizlerden HGS bakiyenizden düşmektedir. Yani para geçiş sayınıza göre azalmaktadır. Bu şekilde HGS sistemi ile geçiş yapma imkanına sahipsiniz. Sizler HGS sistemi sayesinde durmadan geçiş yapabildiğiniz için otoyol ya da köprü girişlerinde beklemenize hiç gerek kalmaz.

Haberin Devamı

• HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

• HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bu sistemin bu özelliği gerçekten çok güzeldir. Bu sayede otoyol ya da köprü girişlerinde sıra ve kuyruk beklemenize gerek kalmamaktadır. Ama HGS sisteminizde ne kadar bakiye kaldığını kimi zaman tam olarak bilemeyebilirsiniz. Bu yüzden ise arada sırada HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirmekte fayda vardır diyebiliriz. HGS bakinizde ne kadar paranız kaldığını ise PTT kurumlarına ya da anlaşmalı olan bankalara giderek öğrenme fırsatına sahipsiniz. Ya da bir başka şekilde yani internet üzerinden de HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemini yapabilirsiniz. HGS sisteminde ne kadar bakiyeniz kaldığınız bu yollar sayesinde öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden yapılan HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama yani HGS bakiye sorgulama işlemini HGS müşteri hizmetlerinin resmi internet sitesi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesinden yer alan HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilmeniz için sizlerin sisteme giriş yapmanız gereklidir. Bu nedenle sisteme giriş yapabilmek için de sisteme kayıtlı olan bir üyeliğinizin bulunması lazımdır. Eğer sizlerin HGS sistemine kayıtlı olan bir üyeliğiniz bulunmuyor ise ilk önce yapmanız gereken üyelik almanızdır. HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama ve HGS müşteri hizmetlerinin ana sayfasına giriş yaptıktan sonra hemen ana sayfada müşteri hizmetleri olan giriş bölümü yer alır. HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama için bölüme giriş yapmalısınız. Bir üyeliğiniz bulunuyor ise eğer giriş sayfasına e-posta adresinizi ve sonrasında ise şifrenizi girerek giriş yapabilme imkânına sahipsiniz. Eğer üyeliğiniz yok ise ilk önce siteden üyelik almanız gerekecektir. Bunun için sol bölümde yer alan üye olun seçeneğini değerlendirin. Bu işlemlerden sonra ise HGS geçiş ihlali sorgulama-bakiye sorgulama işleminizi de tamamlayabilirsiniz.