Gündem Plakçı saldırganları serbest kaldı

Plakçı saldırganları serbest kaldı

20.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Firuzağa’daki plakçıya saldıran Duygun Bilmez ve Selim Telli savcılık sorgusu sonrası serbest bırakıldı. Bilmez ifadesinde grubun eşine küfür ettiği için mekana gittiğini ileri sürdü...

Plakçı saldırganları serbest kaldı

Beyoğlu Cihangir’deki bir plakçıda düzenlenen müzik etkinliğini “alkollü içki içildiği” gerekçesiyle basan gruptan 2 kişi, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Firuzağa’daki Velvet İnderground Records isimli plakçıda geçtiğimiz Cuma akşamı düzenlenen Radiohead konseri etkinliğini basarak, “Alkol içildiği” gerekçesiyle konseri internetten dinleyenleri darp eden ve mekanı zorla kapattıran gruba yönelik soruşturmada 3 kişi ‘darp, konut dokunulmazlığını ihlal ve yaralama’ suçlarından gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan şüphelilerden Duygu Bilmez (39) ve Selim Telli, adliyeye sevk edilirken, 1 kişi ise emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Dükkânın içine itmişler!

Plakçıdaki bazı kişileri darp etmesi Periscope’taki canlı yayına da yansıyan Duygu Bilmez, dün sabah saatlerinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda nöbetçi savcı Halil Sezgin’e verdiği ifadede, olay akşamı mekandaki kişilerin eşine küfür ettiğini iddia etti. İfadesinde, eve geldiğinde eşinin kendisine kalabalık bir grubun kaldırımı da işgal ederek müzik dinledikleri için bebek arabasıyla geçmekte zorlandığını söylediğini anlatan Bilmez, eşine yapılanlara sinirlendiğini söyledi. Bilmez, olayın olduğu yere gittiğini 50-60 kişilik bir grup olduğunu gördüğünü belirterek “Bir kısmı kaldırımda oturuyordu. İçerideki kalabalık alkol tüketiyordu. Dükkanın önüne gelince gündüz burada bir olay olmuş eşim geçememiş, hakarette bulunulmuş, burası bir mahalle dedim. Gruptan biri eşime söylendiği gibi bana da, ‘beğenmiyorsanız s..n gidin’ dedi. Beni dükkanın içine doğru ittiler” dedi.

Ortamı göstermek istemiş!

Haberin Devamı


İçeri girerek dükkan sahibine müziğin sesini kısmasını söylediğini anlatan Bilmez, “Kendisini dışarı çıkarıp ortamı göstermek istedim. Birlikte dışarı çıkınca bir anda ortalık karıştı. Daha sonra yaşananları hatırlamıyorum” dedi.

‘Olay gereksiz gündem oldu’

Savcıya ifade veren diğer şüpheli Telli ise, olayın olduğu yerden 40 metre uzakta yürürken tanımadığı birinin kendisine küfür ettiğini ve karşılıklı itiştiklerini anlattı. Olay yerine gittiğinde arbedenin bittiğini anlatan Telli, “Benim olayla ilgili olduğum kısım bu kadardır” dedi. Şüphelilerin avukatı Selçuk Kar gazetecilerin sorusu üzerine “Bu eylem eşine yapılan haksız bir saldırı sonucunda meydana gelmiştir. İçkiyle hiçbir alakası yok. İçki işin doğrudan bir boyutu değil, dolaylı bir boyutu. Aslında çok sıradan bir olay. Türkiye’de gereksiz yere gündem oldu. Açıkçası üzüntü verici. Bu hadiseleri de çok tehlikeli görüyorum. Toplumu kamplaştırma hareketi olarak görüyorum” dedi.

Duygun Bilmez ve Selim Telli saldırı sonrası polis tarafından gözaltına alınmıştı.