Gündem Pokemon GO çılgınlığında yeni gelişme!

Pokemon GO çılgınlığında yeni gelişme!

02.08.2016 - 14:22 | Son Güncellenme:

Pokemon GO yeni güncelleme'nin gelmesi kullanıcıları büyük hüsrana uğrattı. Dünya üzerinde büyük yankı uyandıran Pokemon GO hakkında Niantic firması tarafından açıklama geldi. İşte Pokemon GO sevenlerin yüzünü güldürecek o haber...

Pokemon GO çılgınlığında yeni gelişme

Pokemon GO fırtınası devam ediyor. Dünyanın her kesiminden kullanıcıya çok kısa sürede ulaşan Pokemon GO son olarak yeni güncellemesi ile kullanıcılarını korkuttu. Peki Pokemon GO'nun en geniş güncellemesi nasıl indirilir? İşte merak edilen detaylar...

Haberin Devamı

Dünyada her kesimden insanın ilgisini çeken Pokemon GO fırtınası devam ediyor. Oyunun yayınlanması'nın ardından dünya üzerinde birçok yerde uygulaması dahi olmayan Pokemon GO milyonlarca kişi tarafından indirildi. Pokemon yakalamak için Kilometrelerce yol yapanlar, en kaliteli Pokemon yakalama konusunda ben ustayım diyenler olduğu gibi bu işi ticarete dökenler bile oldu. Pokemon GO yayınlanan en geniş güncellemesi ile kullanıcılarını biraz korkuttu.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran durum Pokemon Go severlerin tepkisne neden oldu. Peki Pokemon go nasıl indirilir? İşte Pokemon Go hakkında merak edilen detaylar...

Pokemon GO en büyük güncellemesine kavuştu

Pokemon GO her yeni güncellemede kendini geliştirmeye devam ediyor. Genelde küçük yenilikler sunan bu güncellemelerin sonuncusu, oyuna bazı radikal değişiklikler getiriyor.

Haberin Devamı

Öncelikle bu güncellemeden sonra Pokemon’ların ne kadar yakında olduğunu gösteren sağ alttaki bölümde değişiklik yapılıyor. Bir süredir Pokemon’ları yakınlığına göre sıralayamayan sistem tamamen devre dışı bırakılıyor ve yakınlarda yer alan Pokemon’lar rastgele gösteriliyor. Ayrıca artık karakterimiz kişiselleştirilebiliyor ve dolayısıyla eğer oyunun başında karakterinizi istediğiniz gibi özelleştirmediyseniz artık özelleştirme ekranına geri dönebilirsiniz.

Bir diğer önemli yenilik ise transfer kısmında yaşanıyor. Sağ alttaki küçük bir menüye gelen transfer seçeneği için artık ekranın en altına inmeye gerek kalmıyor. En iyi Pokemon’lar favoriye alınabiliyor ve bunların yanlışlıkla transfer edilmesinin önüne geçiliyor. Fazla da bir işe yaramayan güç tasarrufu modu da bu güncellemeyle birlikte kaldırılıyor. Bunların yanında oyun her açıldığında farklı uyarılar gösteriliyor ve oyunu oynarken dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor. iOS ve Android için güncellemenin yayında olduğunu belirtelim.

NİANTİC FİRMASINDAN AÇIKLAMA GELDİ!

Android'de 0.31.0, iOS'ta ise 1.1.0 sürüm koduna sahip olan güncelleme ile Pokemon Go'daki pek çok hata onarıldı ancak söz konusu güncelleme pek çok kullanıcının tepkisiyle karşılaşmış durumda zira güncelleme yapan binlerce kullanıcı halihazırda sahip oldukları Pokemon'ları kaybetmiş durumda.

Haberin Devamı

Güncelleme nedeniyle Pokemon'larını kaybettiklerini açıklayan kullanıcılar tepkilerini sosyal medyada dile getirdi. Bunun üzerine açıklama yapan Niantic Labs, söz konusu sorunun farkında olduklarını açıkladı.

Pokemon GO çılgınlığında yeni gelişme

Kullanıcıların yüreğine su serpen açıklamaya göre, bu durum düzeltildikten sonra kullanıcılar pokemon'larına kavuşacak.

Ancak bu güncellemeyi yaptıysanız ve Niantic Labs'in çözümünü bekleyecek kadar sabırlı değilseniz yapmanız gerekenler şunlar...

1- Pokemon GO uygulamasından çıkın (İşi garantiye almak için uygulamayı silip yeniden yükleyebilirsiniz)

2- Pokemon GO uygulamasını açın ve Google üzerinden giriş yapın.

3- Bu işlem sizi Safari'ye yönlendirecek. Safari'de açılan pencereye kullanıcı bilgilerinizi girin.

4- Daha sonra ekrandaki 'allow' butonuna basın

Peki, Pokémon GO, cep telefonlarına nasıl kuruluyor?

Pokemon GO, şu an için sadece birkaç ülkenin uygulama mağazalarında yayınlanmış durumda.
Bu ülkeler dışındaki kullanıcılar ise, farklı yöntemlerle bu oyuna sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Pokemon GO çılgınlığında yeni gelişme

Android cihaza Pokemon GO yükleme

Eğer Android işletim sistemli bir telefon ya da tablete sahipseniz, Pokemon GO oynayabilmek için oyunun "APK" dosyasına ihtiyacınız bulunmakta.
Ancak, Google mağazası dışından yüklediğiniz tüm uygulamalarda güvenlik açığı riski bulunabileceğini unutmamalısınız.
Yani eğer veri güvenliğiniz sizin için önemliyse, Android cihazınızdan Pokemon yakalayabilmek için, biraz beklemeniz gerekmekte.
Risklerin farkında ve "başınıza gelebilecekleri" kabul ettiyseniz, Google arama motorundan "pokemon-go-0-29-0-android-apk-download" terimini arayıp, apkmirror sitesinden ilgili dosyayı indirebilirsiniz.
Daha sonra indirdiğiniz APK dosyasını Android telefonunuza kopyalamanız gerekmekte.
Telefonunuzun güvenlik ayarlarından mağaza dışı uygulamaların yüklenmesine izin vermeniz de, bu dosyayı kurabilmeniz için şart.
Tüm bu adımları hallettikten sonra, kullanıcı adı ve karakterinizin dış görünüşünü belirleyip, Pokemon avına çıkabilirsiniz!

Haberin Devamı

IOS iPhone iPad cihazlara Pokemon GO yükleme

Eğer cihazınız iOS işletim sistemine sahipse, biraz daha şanslısınız.
Sadece "mağaza" değiştirerek, Pokemon GO sürümüne sahip olabilecek, güvenlik endişesi taşımayacaksınız.
Yapmanız gereken, Avustralya üzerinden bir iTunes mağaza hesabı oluşturmak.
Bunu yapmak için de, biri kredi kartı bilgisi girmeniz gerekmiyor.
Bilgisayarınıza indireceğiniz iTunes yazılımını başlatıp, "Uygulamalar" sekmesine girin.
Burada sayfanın en altına kadar inin, sağ alt köşede bir bayrak simgesi göreceksiniz, ona tıklayın ve Avustralya'yı seçin.
Uygulama mağazası - App Store'a girin, arama çubuğuna "Pokemon GO" yazın, ya da uygulama listesinden Pokemon GO'yu seçin.
Apple ID ile giriş yapmanız istendiğinde "Create Apple ID" "Apple ID Oluştur" seçeneğine tıklayın.
Ödeme bilgisi istendiğinde "None" seçeneğini tıklayın ve sizden istenen diğer tüm bilgileri doldurun.

Bu adımları tamamladıktan sonra, mobil cihazınızın ayarlar kısmında, iTunes ve App Store sekmesine girin ve Apple Kimliği'nin üzerine tıklayıp, yeni yarattığınız kimlik ile giriş yapın.
Mağazanızın değiştiği yönünde bir uyarı alacaksınız, tebrikler, artık Avustralya mağazasından Pokemon GO indirip, kurabilirsiniz.
Kurulum işlemleri tamamlandıktan sonra, yine cihazın ayarlar kısmından "iTunes ve App Store" sekmesine girerek, Apple Kimliğinizi eskisine çevirin.
Artık Pokemon peşinde koşmaya hazırsınız!