Gündem Polat çiftine operasyonda yeni detaylar ortaya çıktı: Suç unsuru içeren mesajları silmiş

Polat çiftine operasyonda yeni detaylar ortaya çıktı: Suç unsuru içeren mesajları silmiş

07.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Polat çiftine yönelik operasyonda şüphelilerden Mustafa Özalp ve Uğurcan Ayyıldız tutuklandı. Özalp’in iç mesajlaşma programındaki suç unsuru mesajları sildiği iddia edildi...

Polat çiftine operasyonda yeni detaylar ortaya çıktı: Suç unsuru içeren mesajları silmiş

Kara para aklama, belgede sahtecilik, suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak ve vergi kanununa muhalefet suçlarından başlatılan soruşturma kapsamında Dilan ve Engin Polat çiftine yönelik soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre operasyonda gözaltına alınan, emniyetteki işlemleri tamamlanan altı şüpheliden beşi daha dün sabah adliyeye sevk edildi. Şüpheliler arasında Ankara’da Polat çiftine ait 1 milyon 800 bin lirayı kaçırmaya çalışan Mustafa Özalp ile kız arkadaşı Kübra Doğan’ın da olduğu öğrenildi.

Operasyonun ilk günü gözaltına alınan ve Dilan Polat’ın asistanı olarak bilinen Dilara Ülger ise ifadesinin ardından savcılık kararıyla serbest kaldı. Özalp ve Doğan’la birlikte Uğurcan Ayyıldız, Gözde Bilgiç ve İsmail Bilgiç de adliyeye sevk edildi.

SANAL BAHİSTEN SUÇ KAYDI VAR

Şüphelilerden Özalp ve Ayyıldız tutuklandı. Öte yandan Özalp’in sanal bahisten suç kaydı olduğu öğrenildi. Özalp’in iç mesajlaşma programını hazırladığı ve talimat ile tüm yazışmaları sildiği, bazı kişileri de bu programdan çıkardığı iddia edildi. Ayyıldız’ın ise soruşturma sırasında suç örgütü üyelerinden Alper Kürşat Polat ile internetten iletişim kurarak yapılacak arama, el koyma ve gözaltı işlemleriyle ilgili bilgi verdiği kaydedildi.

Haberin Devamı

ÇOCUKLARIYLA ÜCRETLİ GÖRÜŞECEK

Dilan Polat’ın çocuklarıyla Adalet Bakanlığı’nın ACEP isimli görüntülü uygulamasıyla görüşeceği belirtildi. Her görüşmenin de 200 TL olduğu öğrenildi.

27 ŞİRKETE KAYYIM ATANDI

Mahkeme, Dilan ve Engin Polat ile yakınlarına ait 27 şirkete kayyım atanmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında 12 Ekim’de Dilan ve Engin Polat’ın tüm mal varlıklarına el konulmuştu. Polat çifti soruşturmasında dün yeni bir gelişme yaşandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat, Engin Polat ve yakınlarına ait olan 27 şirkete kayyım atanmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme 27 şirkete kayyım atanmasına karar verdi. Vatandaşların ve çalışanların mağduriyeti kayyım aracılığı ile giderileceği öğrenildi.